Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet úgy is nőni erőben,...

Lehet úgy is nőni erőben, hogy közben nem nő jelentősen az izomtömeg?

Figyelt kérdés

Egy évvel ezelőtt 88 kg-ról feltömegeltem 100 kg-ra úgy 4 hónap alatt. Aztán abbahagytam az edzést néhány hónapig de továbbra is sokat ettem és 104 kg lettem. Úgy éreztem nagy a hasam ezért leszálkásítottam magam 86kg-ra (amikor 88 kilóval kezdtem akkor nem volt ennyire alacsony a zsírszázalék, derékbőség stb). Aztán túl vékonynak éreztem magam a 187 centimhez. Újra elkezdtem tömegelni de elhatároztam, hogy nem eszek annyit mert annak 12 kiló gyarapodásnak jó eséllyel 80%-a zsír volt.

Most 89 kg vagyok és erőben ugyanott vagyok mint amikor 100 kilogramm voltam. Persze most még mindig vékonynak érzem magam, amikor 100 kg voltam akkor éreztem azt, hogy végre férfias a testem. Az izmaim is nagyobbnak tűntek mint most. Az erőm viszont nem volt nagyobb.

Akkor sok evésre alapoztam, most inkább mérsékeltebb evésre és jó minőségű protein porra.

2021. máj. 23. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
20%
nem igazán.
2021. máj. 23. 09:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet, de nyilván nehezebb így erősödni, és hamarabb stagnál majd az erőszint.
2021. máj. 23. 10:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Vmennyire ja vagy max nem veszed eszre azt az 1-2kg plusz izmot. Az h van rajtad 20kg viz meg zsir az nem segit a dolgon. Megeri tisztan tomegelni.
2021. máj. 23. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet. Viszont erősen genetikafüggő, hogy mi hogyan reagál. Tehát lehet, hogy kiegyensúlyozatlan lesz az erőszint az egyes gyakorlatok között.
2021. máj. 23. 17:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!