Kreatint edzés után kell bevenni?
mint a "vitamin"
a keratin a sejtekben raktározódik
kb igen
cukor (főleg fruktóz) segít a felszívódásban
Hát éppen ez az. Ezért mondom én, hogy mindig abból kell kiindulni, amit a gyártó ír a termékről.
A kreatin napi 5 grammnál nagyobb adagolása (most egy átlag 80 kilós emberről beszélek) teljesen felesleges. Kétszer több kreatin nem ad kétszer több erőt. A "régi" kúraszerű javallat (minden 3 testsúlykilogramra 1 gr kreatin 10-11 napig, utána a fele) kb. annyit ér, hogy az elején nő meg "hirtelen" az erő, de ugyanazt az erőszintet éred el-csak két héttel később -, ha ezt kihagyod és egyből ráállsz egy dózisra. És még a kellemetlen hasmenések is elmaradnak.
Ne tölts, igyál egy adagolókanállal edzés előtt és eggyel az edzés utáni étkezésed előtt. Ennyi. És nem kell semmiféle hiperszuper kreatin, sima kreatin-monohidrát. Ja, és jó sok víz.
A kreatin pár nap szedés után éri el az izomban a szükséges szintet, utána lassan ürül ki, lassan veszít a hatásából.
Másfél-kettő hónap kreatin szedés után érdemes kihagyni egy-két hónapot, hogy a kreatin újra ugyanúgy hasson mint az elején.
Ez tapasztalat, amit 2004 óta szedtem össze a különféle kreatinok szedése során, amiből a legkedvezőbb árú a kreatin monohidrát, ami jó hatású.
De szedtem már a krealkalin kapszulát is egy ideig, de most épp nem tudtam beszerezni, csak egy műsik kapszulás formát. A portól viszont mindig tiltakozik a gyomrom, émelygek tőle, pedig ízetlen natúrt próbáltam abból.
Még annak idején, amíg gyártották, addig a kreatin monohídrát rágótabletta jött be nagyon, a citromízű, de ezektől a poralakúaktól mindig émelyeg a gyomrom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!