Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kreatint edzés után kell bevenni?

Kreatint edzés után kell bevenni?

Figyelt kérdés
Vagy elég az is ha csak beveszem mint egy vitamint és bennem van?

2021. máj. 9. 21:32
 1/10 A Cenz Ura ***** válasza:
100%

mint a "vitamin"

a keratin a sejtekben raktározódik

2021. máj. 9. 21:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Kösz, akkor csak beveszem a reggelivel amíg kúraszerűen szedem.
2021. máj. 9. 21:36
 3/10 A Cenz Ura ***** válasza:
100%

kb igen

cukor (főleg fruktóz) segít a felszívódásban

2021. máj. 9. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Olyan mint a fehérje, lényegtelen hogy edzés előtt vagy után szeded be. Az a lényeg hogy a szervezetedbe jusson
2021. máj. 9. 22:30
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Olvasd már el mi van a dobozára írva. A "kreatin-kúrát" meg már 10 éve mondják, hogy értelmetlen. Szedjed edzés előtt és után 3-3 grammot egész évben és meglátod, hogy működik.
2021. máj. 9. 22:38
 6/10 A kérdező kommentje:
most akkor melyik? ahány helyen olvasok annyi különböző vélemény van
2021. máj. 9. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát éppen ez az. Ezért mondom én, hogy mindig abból kell kiindulni, amit a gyártó ír a termékről.

A kreatin napi 5 grammnál nagyobb adagolása (most egy átlag 80 kilós emberről beszélek) teljesen felesleges. Kétszer több kreatin nem ad kétszer több erőt. A "régi" kúraszerű javallat (minden 3 testsúlykilogramra 1 gr kreatin 10-11 napig, utána a fele) kb. annyit ér, hogy az elején nő meg "hirtelen" az erő, de ugyanazt az erőszintet éred el-csak két héttel később -, ha ezt kihagyod és egyből ráállsz egy dózisra. És még a kellemetlen hasmenések is elmaradnak.

Ne tölts, igyál egy adagolókanállal edzés előtt és eggyel az edzés utáni étkezésed előtt. Ennyi. És nem kell semmiféle hiperszuper kreatin, sima kreatin-monohidrát. Ja, és jó sok víz.

2021. máj. 9. 23:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
mindegy mikor de edzés előtt 30 perc és edzés után 30 perc a legpacekabb
2021. máj. 10. 00:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz már az ilyen sz*rságokkal, csak vedd be valamikor és kész. Legyen nagyjából jó a kaja és az edzés és jön az izom.
2021. máj. 10. 09:59
 10/10 anonim ***** válasza:

A kreatin pár nap szedés után éri el az izomban a szükséges szintet, utána lassan ürül ki, lassan veszít a hatásából.

Másfél-kettő hónap kreatin szedés után érdemes kihagyni egy-két hónapot, hogy a kreatin újra ugyanúgy hasson mint az elején.

Ez tapasztalat, amit 2004 óta szedtem össze a különféle kreatinok szedése során, amiből a legkedvezőbb árú a kreatin monohidrát, ami jó hatású.

De szedtem már a krealkalin kapszulát is egy ideig, de most épp nem tudtam beszerezni, csak egy műsik kapszulás formát. A portól viszont mindig tiltakozik a gyomrom, émelygek tőle, pedig ízetlen natúrt próbáltam abból.

Még annak idején, amíg gyártották, addig a kreatin monohídrát rágótabletta jött be nagyon, a citromízű, de ezektől a poralakúaktól mindig émelyeg a gyomrom.

2021. máj. 10. 11:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!