Ajánlanátok koffeinmentes edzés előttiket?
Próbáltad már a fruktózt? De most komolyan kérdezem.
Engem semmi nem dob meg jobban, mint ha edzés előtt benyomok két banánt, vagy egy-két körtét. A gyümölcscukor úgy megtol energiával és olyan serkentő hatással bír, hogy simán leedzem a másfél-két órámat.
Azzal az a bajom (egyébként valóban hatásos), hogy gyorsan növeli az inzulin szintet és fél órával később én már álmos vagyok :D
Egyébként a legdurvábban működő "preworkout" termékem az alkohol volt. Vagy kétszer-háromszor alakult úgy h egy kis italozás (nem kell vedelésre gondolni) után mentem edzeni, eléggé kitolta a fáradságérzetet, ugyanakkor visszagondolva veszélyes is, mert olyan súlyokat is megpróbál az ember, ami már sérülésveszélyes.
Hát igen, meg az alkohol egyszerűen egy egészségtelen vegyület, sport ember ne fogyassza, pláne edzés előtt :D
Tolj egy főétkezést (reggelit, ebédet, vacsorát) mondjuk két órával az edzés előtt. Elméletileg az akkor elfogyasztott lassú felszívódású szénhidrátoknak és fehérjéknek tartaniuk kéne az energiaszintedet az edzés során.
Esetleg megpróbálhatod a ginzenget is. Nekem segített, több energiám volt a nap folyamán. Hogy placebo volt-e vagy tényleg működött, az mindegy is, mert a hatását éreztem, úgyhogy működött. Plusz elvileg az is működik, ha fejen állsz kicsit vagy bármi olyat csinálsz, amitől a fejedbe folyik a vér. Felfrissít és jobban ott vagy fejben. Nekem ez is működött.
Amúgy én sima kávét szoktam edzés előtt inni néha, de ugye a koffeinnel az a baj, hogy aludni nem lehet, ha késő délután-este edz valaki. Én is ezért kerestem a kávé mellé valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!