Mennyire egészséges vagy egészségtelen mindennap csirkét enni?
Mindenki mondja, hogy valószínűleg tele van növekedési hormonokkal és antibiotikumokkal.
Mivel én naponta megeszek fél kiló csirkemellet, érdekelne mennyire lehet hosszútávon káros? Általában teljesen változó hol veszem, néha auchan, tesco, lidl, stb.
Mindig lehet egészségesebben táplálkozni, jobb forrásból beszerezni a dolgokat, de ki tudja mi milyen hatással van pontosan a szervezetedre. A sok marhahús (meg úgy minden második étel) rákot okoz, a zöldségeket/gyümölcsöket permetezik, a tejtermékekről is 15 féle rossz dolgot lehetne mondani. Gyakorlatilag nincs olyan étel amiről ne készült volna tanulmány ami azt támasztja alá, hogy valamennyire káros. Ha ezeket nézi az ember, akkor arra a következtetésre jut, hogy fényt kell enni :)
De az biztos nem hátrány (max a pénztárcádnak), ha néha felváltod valamilyen hallal vagy más hússal.
Te versenyfelkészülésben lévő testépítő vagy, vagy miért eszel meg napi fél kiló csirkét?
Ha simán csak egy jó étvágyú kondis vagy, aki a fehérje bevitelélt akarja ilyen formán fedezni, akkor szerintem tedd változatosabbá az étrendet, mert hosszútávon nem egészséges minden nap ugyanazt fogyasztani, pláne ekkora mennyiségben. Hal, tojás, marha, pulyka, vadhúsok, sertés (ha a diétád engedi).
Ráadásul a felnőttkori ételallergiák legnagyobb része valamilyen fehérje molekula miatt alakul. Ha például a csirkében található valamely fehérje molekulára alakul ki allergiád a túlzott fogyasztása miatt, és annak a molekulának a szerkezete hasonlít mondjuk egy marhahúsban található fehérje molekulájához, akkor az immunrendszer hajlamos összetéveszteni a kettőt, és keresztallergia alakulhat ki a marhára is. Testépítőként szerintem nem a legjobb, ha húsallergia lép fel, hiszen az enyhén szólva megkeseríti majd az életedet.
Én nem javasolnám azért minden nap.Heti legalább egyszer cseréld le halra,meg egyszer pl.pulykára,vagy egy nap tarthatsz húsmentes napot is.
Azért szeretnélek megnyugtatni,hogy azok a hírek,hogy borzalmas körülmények között tartják a csirkéket,két hónap alatt növelik meg őket vágósúlyra,meg antibiotikumokkal tömik őket,hogy ne legyenek betegek stb. nos ez igaz,de nem Európára vonatkozik.Ez Amerikában így van,a nagy húsipari vállalatoknàl akik hatalmas profitokra mennek.Európában sokkal egészségesebb a csirke.Szigorúabbak az előírások is.
Nem annyira vészes mint pl amerikában.
Illetve lehet venni jó-jobb minőségű húst is.
Amúgy ne csak mindig csirke mellet egyél, egyed nyugodtan a combot is, pl nem kell félni a sertés hústól se, így talán változatosabb lesz az étrended.
Mondanám hogy egyél néha halat és marhát is, de látva az árakat...
Itt inkább az lenne a kérdés, hogy minek eszel mindennap csirkemellet!
Ha belinkelsz egy forrást, ahol kizárólag csirkéből épülnek izmok, vagy profi, elit testépítők, akik csak csirkét ettek éveken át, mindennap, megköszönném!
Évek óta edzek. Azthiszem hogy kiokádnám, ha mindennap azt kéne ennem.
8
Dettó, még úgy is hogy van sokféle változatos elkészítési módja, és lehet válogatni a köretekkel stb.
Mondjuk a komfortérzeten az is sokat javít ha nem hidegen kell enni dobozból...
Nyilván bolt vs bolti között is van különbség, de amit itthon a szüleim/nagyszüleim nevelnek...na azt minden nap megtudnám enni :D
Még diétásan is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!