Mindennapi tea ivás egészségtelen?
Nyilván ha cukorral iszom akkor igen de akkor hogyan érdemes inni? Illetve milyen teák egészségesek?
Sima filteres pickwick tea jó?
Citromlével és mézzel megfelelő ha édesítem?
Napi 1-2 bögrével akarok inni. (Reggel és este)
Nem az, bár este azt mondják nem érdemes, mert felpörget de én speciel ezt nem érzem, egy erős fekete tea után is simán alszok.
Ha zöld teát iszol rendszeresen, annak még pozitív hatásait is mutatták ki. Citromlé az oké (ha fekete tea, bár zöldbe is tehetsz csak nem szokás), méz egy fokkal jobb a sima cukornál, de abban is van cukor persze, ha túl sok nem megy bele és nem tartasz cukormentes diétát, akkor azon sem érdemes aggódni.
Nem tartok semmilyen diétát sőt igazából híznom kéne de az most más kérdés.
Házi mézről van szó, abból mennyi számít soknak? Pl. 1 evőkanál 1 bögre teába mehet, nem?
Szerintem teázni egy nagyon jó dolog!
A négyes válaszoló adott egy igen jó választ.
A házilag elkészített tea legjobb, főleg ha a mama csinálja. :P
Én is szoktam filteres teát inni, de kicsit műnek tartom, mert iszom én is a házi teát, és hát igen, érezhető a különbség. :D
Egészségtelennek annyira nem mondanám, persze van benne koffein, mint élénkítő, és ugye hosszútávon (elviekben) sárgítja a fogakat, de ez talán egyéni, és nem kőbe vésett dolog. :D
A cukrot messze kerüld el, mert ugyebár a méz is tartalmaz cukrot, de még mindig egészségesebb, mint kanalazni a kristálycukrot. :D
Én bátorítalak, mert az energiaitalcigikávé-nál sokkalta jobb, és ad egy csodálatos érzést, szerintem. :)
Én gyümölcsteát iszom csak, főleg inkább ősszel és télen, a feketét nem bírja a gyomrom, a zöldet nem szeretem. Napi 1 litert biztos megiszom, semmi bajom tőle.
Citromlevet teszek bele keveset, ha esetleg beteg vagyok, akkor iszom mézzel.
Tyű látom sokan isznak itt teát, de nem gondoltam volna hogy ennyit :D
Igazából én a napi 1 energiaitalról szokok most le és kell valami mert azon kívül csak vizet iszok.
Köszönöm mindenki válaszát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!