Mit csináljak ha deadliftnél iszonyatosan faj a derekamnal?
izomfájdalom?
mert ha porckorong akkor hagyd a faxba csinálj mást
Azért azt nem mondanám, hogy nehéz elrontani. De ennyi infóból csak találgatni lehet.
Túl nagy súly az első tippem, rossz végrehajtás a második. Hány kg vagy, hány kg-val húzol fel? Bemelegítesz rendesen? (írd le kb hogyan)
Vedd fel telefonnal ahogy végrehajtod a gyakorlatot, vesd össze oktató videóval. Sokszor én is azt hittem, hogy tök jól csinálom, aztán a videón láttam, hogy borzasztó a végrehajtás.
Aztán persze, ha mindent tök jól csinálsz és továbbra is fáj, akkor lehet tényleg hanyagolni kell, de azért nem adnám fel az első problémánál. Viszont ha jelenleg fáj, akkor pár hetet kihagynék mielőtt nagyobb súlyhoz nyúlnék, szóval max ilyen pici súlyos forma gyakorlás.
Pont, hogy rengetegen rosszul csinálják, aminek az egyik első tünete az instant hátfájdalom. A másik meg a krónikus, ami már sokszor maradandó károkkal is jár!
Figyelsz a tartásodra, ellenőrzöd magad tükörben? Nagyon könnyű rosszul csinálni, a legtöbb ember egyáltalán nem érzi meg, hogy helytelenül tartja magát!
Jó, amit a 3as is írt, hogy vedd fel magad és nézd meg úgy, főleg, ha nincs tükör.
Szerintem sokat ülsz, és gátlás alatt van a farizmod. És a derékfájdalom a farizom eredésénél lehet, mivel rendesen megtépi a gyakorlat a megrövidült izmot. Valószínű inkább merevlábas az a felhúzás, mint erőemelős. Szóval bőven kiveszi a részét a csípőfeszítés.
Több dolgot lehet csinálni. Változtatni a technikán, rogyasztottabb térdhelyzetek.
Farizom aktiváló torna (ez idő, mire hat, viszont van egy csomó a neten).
Golyóval, labdával, akármivel szétkínozni heteken át, napi szinten a farizmot, főként a felhúzás előtt és után.
Illetve nem hát, hanem lábnapon végezd a felhúzást, úgy, hogy előtte már legalább két gyakorlatot csináltál, ami érintette a farizmodat. Ez esetben érdemes kétszer edzeni a lábat, míg az egyiknél guggolás van, a másiknál felhúzás...
Próbálom a lehető legjobban csinálni. Tükörbe nézem magam, de semmi furcsát nem látok a végrehajtás közben
Bemelegítésbe akár lehet probléma, mert nem szoktam annyira. Csak karkörzés, hajolások, kardio
58kg vagyok, 25el kezdtem a felhúzást, de egyáltalán nem gondolnám hogy túl nagy súly lenne. Szerintem menne több is,csak félek a sérüléstől.
Megpróbálom holnap akkor felvenni a mozdulatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!