Úszó/vízilabdás testalkat csak konditermi edzéssel? Hogyan?
Sziasztok!
Elérhető ilyen szálkás, izmos testalkat, mint a vízilabdásoké/úszóké konditermi edzéssel? Ha igen, milyen gyakorlatokat érdemes végezni, milyen sorozat/ismétlés számmal?
Köszönöm!
Viccelsz?Hol szálkas egy úszó,vagy vizilabdás?
Testépítő kategória ne feledd!!
Pont tökre más fizikuma van egy úszónak, mint egy vízilabdázónak. Egy úszónak nyúlánkabb, szikárabb, atletikusabb, hosszúkásabb izomzata van, és elsősorban a mell és a kar dominál. Egy vízilabdázó kerekebb, erősebb, tömöttebb, rendszerint nagyobb tömeggel is bír, kötöttebb hatást kelt, inkább a váll és a hát a kiemelkedő. Mindkét fizikumban közös, hogy sajnos asszimetrikus, és testépítő szemmel aránytalan, de ez a sport jellegéből és funkciójából fakad. Tapasztalatból mondom, úszó vagyok, versenyző.
Ha az uszodát teljesen mellőzve, pusztán konditermi körülmények között akarsz úgy kinézni, mint egy profi úszó, akkor nem hiszem, hogy egy-két év alatt nem lehetne ezt a feladatot teljesíteni, hiszen egy úszónak és egy vízilabdázónak nem az a célja, hogy esztétikus és méretes izomtömeget építsen fel, hanem hogy erős és funkcionális legyen az.
A vízilabdások ritkán szálkásak. Izmosnak izmosak, de kicsit kövérek is.
De szerintem csinálj napi 10 fekvőt (lány létemre én is ezt csinálom), és erősebb leszel. Ja, meg napi 50 hátizomerősítést, és napi 500 hasprést. Ez jót fog tenni, én is ezt csinálom. (Szinkronúszó vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!