Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A gyúrósok, nem teszik tönkre...

A gyúrósok, nem teszik tönkre magukat attól a rengeteg fehérjeportól, kiegészítőktől nem borul fel a szervezetük?

Figyelt kérdés
Hosszab távon mi lesz?

2021. ápr. 1. 06:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%

Miért is mennénk tönkre a fehérjeportól? Milyen kiegészítők borítják fel a szervezetet? Mutass már olyan tanulmányokat amik ezt érdemileg alátámasztják.

Most nyilván ne beszéljünk olyan dolgokról, hogy 4 kanál edzés előttit betol néhány idióta, mert az nem a kiegészítő hibája. A túlzott fehérjefogyasztás káros hatásait megint csak ne vegyük ide, mert az a hússal is ugyanúgy jelen van.

2021. ápr. 1. 09:54
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
Tudod mi az a fehérje? Ha benyomsz a porból 5 kanállal,(amit amugy senki nem szokott 2 a max a legtöbb embernél) és elkevered vízben, az kb 100 gramm fehérjének minősül. Ugyanaz mintha megennél egy szelet húst, abban is kb annyi van. Írd már le légyszi hogy mit értesz az alatt hogy felborul a szervezetünk, mert én autista vagyok.
2021. ápr. 1. 13:16
 13/19 anonim ***** válasza:
30%

"Ezért kell fotelben sörözve tv t nézni mindennap 4-5 órát.Vagy kocsmába sakálreszegre innia magát egy egészségre valamit is adó embernek,hogy nehogy a sok fehérje,meg a sport tönkre tegye.

Sokan csinálják is,mert felismerték,hogy ez a hosszú és boldog élet titka."

A gyúrósok átlag IQ ja lejön ebből a kommentből, hogyha nem gyúrsz és iszol mellé fehérjét, tuti egy otthon egész nap TV előtt ülő dagadék lehetsz, semmi más. Még Dr Görénynek is ez jutto eszébe, pedig ő elvileg okos.

2021. ápr. 1. 19:12
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

Kemény hogy 2021-ben még mindig itt tartunk, hogy a proteinpor meg a kiegészítők károsak...

a sok dohányos és 0 testmozgást alkalmazó ember teszi magát tönkre, nem a sportolók.

2021. ápr. 3. 22:23
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
12-es vagyok, nem értem miért kellett így lepontozni, látom a világ tele van szellemi fogyatékosokkal, akik nem tudnak egy 4. osztályos dolgot hogy fehérje nélkül nincs élet. Mindegy hogy por, (ami egészségesebb mint a csoki, de ezzel is az emberek 98%-nak újat mondtam) vagy hús, ugyanaz.
2021. ápr. 3. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Én felpontoztalak most, de itt sose változik semmi :D Évekkel ezelőtt is ez ment errefelé. Cortez70 mondott okosságokat, csak ugye meghalt sajnos.
2021. ápr. 3. 22:32
 17/19 anonim válasza:

A sok fehérje káros lehet, de ha nem adagolod túl, akkor nem hinném, hogy bármi féle problémád lenne.

"Az általános orvosi állásfoglalás szerint testtömeg kilogrammonként 3-5 gramm fehérje már túlzásnak számít. Ez 75 kg-os súlynál 225-375 g proteint jelent."

Annyit tudni érdemes, hogy az ajánlott napi bevitt fehérjebevitel 0.8g/kg.

Ha intenzíven sportol vagy izmot építesz, akkor ez a mennyiség sajnos nem elég.

Az sem jó, ha ezt egyszerre juttatod be szervezetbe. (Tudtommal hasmenést is okozhat.) Ezért szokás a a port az étkezések között bevinni. Ajánlott még edzés előtt és után is.

Ha valaki edz vagy izmot épít, ahhoz fehérje kell. Több szempontból is érdemes a fehérjeport választani.

1. Nem feltétlen kell fehérjegazdag étrended kialakítani. Ha egész nap csirkehúst eszel vagy más fehérjében gazdag élelmiszereket, akkor nem kell porhoz nyúlnod, vagy nem annyihoz.

2. Kevesebb kalóriabevitel (ez akkor jó, ha fogyni is akarsz és izmot építeni).

3. Ha igazán igénybe veszed az izmaidat, akkor a regenerálódáshoz is kell a fehérje, még több, mint a napi minimum fehérjebeviteled.

Én úgy fogom fel, hogy ez is ugyanolyan táplálékkiegészítő, mint a vitaminok vagy ásványi anyagok. Azokat is a szervezetedbe juttathatod élelemmel és kapszula formájában egyaránt. A porral is ez a helyzet: fehérjéket tartalmazó élelem (és/)vagy fehérjepor.

Ez a saját véleményem volt. Ha valaki nem ért egyet vagy valamit rosszul tudok, akkor legyen szíves hozzászólás formájában jelezni.

2021. ápr. 5. 16:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Lány vagyok és edzem, napi egy fehérjét iszom edzés után, ezen kívül vitaminokat és ízületvédőt szedek, és rendesen étkezem mellé. Nem ettől lesz baja valakinek, hanem ha túlzásba viszi.
2021. ápr. 6. 22:38
 19/19 anonim ***** válasza:
12: Egy szelet húsban 100 g fehérje...
2021. ápr. 10. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!