Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen hatással van az alkohol...

Milyen hatással van az alkoholfogyasztás az izomnövelésre?

Figyelt kérdés
Ha edzés napján megiszok vacsorához egy pohár bort, akkor az mekkora mértékben befolyásolja az aznapi edzéssel elért izomnövekedést? Befolyásolja ekkora mennyiség egyáltalán?
2021. márc. 21. 18:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
Izomnövelésre? Nem tudom de egyközeli haver ha megiszik három felest, marha erősnek érzi magát.
2021. márc. 21. 19:27
 2/17 A kérdező kommentje:

Ha aznap iszol, amikor edzel, akkor gátolja-e az izomnövelést?

Így értettem.

2021. márc. 21. 19:42
 3/17 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem. Legalább jobban alszol, ami nem hátrány.
2021. márc. 21. 19:45
 4/17 anonim ***** válasza:
44%

Az alkohol negatív hatással van az izomanabolizmusra és a zsíroxidációra is. Emellett nagy eséllyel nem életed edzését fogod megcsinálni, ha előző nap részeg voltál (de nagy eséllyel akkor se ha 2 nappal korábban).

3: az igaz, hogy könnyebben elalszol, mivel oldja a feszültséget, csak az a baj, hogy csökkenti a REM fázisban eltöltött időt, magyarul az alvásminőséget rontja.

2021. márc. 21. 20:10
 5/17 anonim ***** válasza:
72%
Van rossz hatása neki de nagyon nagyon túl van tolva. Még ha kisebb adag töményet iszol, az se olyan nagy para. Egészségesebb ha nem iszol (ne a pár deci vörösborra gondoljunk), viszont fejlődhetsz ha néha megiszol1-2 felest.
2021. márc. 21. 20:10
 6/17 anonim ***** válasza:
16%
Na pont ezt a túltudományosságot utálom, amit a hármas írt. Pont így tudományosan hordják el minden rossznak az alkoholt, és így ezek alapján kb az ördög itala, pedig ha néha megiszol egy kicsit keményebbet, kb nem történik semmi se. Régen olvastam sokat shop buildert, már a vízivás és a levegővétel is tudományos alapokra van fektetve, holott fejlődésedben oly mindegy, hogy lélegzel edzés közben.
2021. márc. 21. 20:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Pont, hogy rosszabb minőségű lesz az alvás az alkoholtól.. Max könnyebben elalszol.

Az alkohol befolyásolja a fehérje szintézist, kicsit rosszabbul hasznosul a fehérje, de 1-2dl bor nem valószínű, hogy olyan nagy mértékben ront rajta. De ez persze szervezet függő is, mennyire egészséges a májad, milyen az anyagcseréd stb. Én amiket olvastam ebben a témában kb úgy lehet elképzelni, hogy amíg a májad az alkoholt bontja éppen le addig nem hasznosítja az aminosavakat, így nem épülnek be a szervezetedbe.

2021. márc. 21. 20:14
 8/17 anonim ***** válasza:

7: "így nem épülnek be a szervezetedbe"

Mármint addig nem amíg az alkohollal van "elfoglalva", nem azt jelenti hogy soha sem. Nehogy félreértse valaki.

2021. márc. 21. 20:16
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

6: Ha egészséges vagy, akkor "nem történik semmi" egy kicsi alkoholtól, hobbi szinten nem nagyon fogja befolyásolni, persze. De ha napi szinten iszol vagy durván berúgsz akkor annak nyilván lesz azért következménye. Amúgy ez az "ittam és nem történt semmi" azért rossz gondolkodás, mert honnan tudod hogy ha mondjuk nem innál akkor nem fejlődnél mondjuk 30%-kal jobban?

A gyakorlat közbeni lélegzés meg igenis fontos a helyes kivitelezés szempontjából. Ha összevissza veszed a levegőt, akkor sokkal rosszabb lesz a teljesítményed, rosszabb lesz a stabilizáció stb, amiből meg egyenes arányban következik a fejlődés romlása. Óriás mértékben? Valószínűleg nem. De befolyásolja.

2021. márc. 21. 20:27
 10/17 anonim ***** válasza:
24%

"6: Ha egészséges vagy, akkor "nem történik semmi" egy kicsi alkoholtól, hobbi szinten nem nagyon fogja befolyásolni, persze. De ha napi szinten iszol vagy durván berúgsz akkor annak nyilván lesz azért következménye. Amúgy ez az "ittam és nem történt semmi" azért rossz gondolkodás, mert honnan tudod hogy ha mondjuk nem innál akkor nem fejlődnél mondjuk 30%-kal jobban?

A gyakorlat közbeni lélegzés meg igenis fontos a helyes kivitelezés szempontjából. Ha összevissza veszed a levegőt, akkor sokkal rosszabb lesz a teljesítményed, rosszabb lesz a stabilizáció stb, amiből meg egyenes arányban következik a fejlődés romlása. Óriás mértékben? Valószínűleg nem. De befolyásolja."

Nekem nem ez a sport az életem, én inkább meginnék pár koktélt a bárban, minthogy jopbban fejődjek kicsit. Persze most zárva vannak, így nyilván nehéz. :D A levegőre visszatérve, úgy veszem ahogy tudom és senki nem fogja beetetni velem, hogy értelme lenni erre is koncentrálnom.

2021. márc. 21. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!