Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fenékre edzenék, viszont a...

Fenékre edzenék, viszont a térdemet kímélném. Milyen gyakorlatokat javasoltok?

Figyelt kérdés

A térdemet fájdalmas behajlítani, telefonos konzultáció alapján ciszta van mögötte, így kímélő gyakorlatok javasoltak. Megnézetni nem tudom a jelen járványügyi helyzet miatt, nem ezzel kapcsolatos a kérdésem.

Fenékre erősítenék olyan gyakorlatokkal, amelyek egyáltalán nem terhelik meg a térdeket. Lábemelésen kívül van ilyen gyakorlat?

A guggolás és hasonlók természetesen teljesen kiesnek.

2021. márc. 16. 21:12
 1/8 anonim válasza:
100%
Nyújtott lábú combfeszítés hátra és oldalra álló helyzetből, esetleg gumiszalaggal nehezítve. Vagy ugyanez kutya pózból, jobban nem tudom megfogalmazni. Igy a térdet nem kell hajlítani, és edzi a lábat és a feneket is. :-)
2021. márc. 16. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A lábemelés inkább hasgyakorlat.

Hip thrust vonalon indulnék el a helyedben. :)

2021. márc. 16. 22:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Hűha, tudnátok esetleg képeket linkelni? Mert így kicsit zavaros csupán leírva. Én pedig beírtam ezeket a képkeresőbe, de sokféle képet kidobott és nem egyértelmű.

Köszi amúgy az eddigi segítségeteket :)

2021. márc. 16. 22:36
 4/8 anonim válasza:
54%

Ajánlom azt a verziót ahol nem kell nagyon a térdet igénybe venni.

[link]

2021. márc. 16. 22:48
 5/8 anonim ***** válasza:

A lórúgás es tarsai valóban a farizmot és a labnyújtó izmokat veszik célba.A probléma csak annyi,hogy a farizmokat csak piszkálgatod vele.Az nem jelentős terheles.Kiegeszítő gyakorlatok,arra valók amikor már szétedzetted komolyan a hátsódat.

Tiranoszaurusz jol mondja a hip trust illetve a csípőemeles rúddal,tarcsaval valóban jó gyakorlat.Csak kerdés,hogy a térded mennyire birja.Ugyanis nem sok,de valamennyi terdmozgas ott is van.Aztan esetleg még szóba jöhet a merevlábas felhúzas.Ott enyhen behajlított a térd,és nincs mozgása a gyakorlat során.

Probald meg.Mivel kilőtted a guggolast ,ezek a leghatásosabbak

2021. márc. 17. 06:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Korr:nem "labnyújtó",hanem láhajlító izmokat
2021. márc. 17. 06:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Inkább youtube-on keresgélj, ne google képek között. Ott az egész mozdulatot megmutatja valaki.

A merevlábas felhúzás tényleg jó tipp. Szerintem azt még elbírja az a térd. :)

2021. márc. 17. 07:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tudod nyújtott lábbal csinálni (a lábemelős második változatot). Elsősorban alsó hát gyakorlat, de bevonja a farizmokat is.

https://www.youtube.com/watch?v=3kzAV20d_dE

2021. márc. 17. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!