Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi szünetet tartsak...

Mennyi szünetet tartsak gyakorlatok között?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és cirka 2 hónapja edzek itthon, később szeretnék majd kondiba menni de most még csak ezzel kell beérni.

Mivel soha nem edzettem így nem tudom, hogy hány másodperc/percet kell szünetelni egyes gyakorlatok között.

Tehát ha én pl csinálok 5x10 fekvőt akkor minden 10-es után mennyit pihenjek? Az első 10-et gyorsan és egyszerűen megcsinálom de mondjuk a 2. sorozat után már van hogy nem is tudom végigcsinálni.

Most 10 másodpercet pihenek 1 sorozat között de néha úgy érzem hogy kevés de nem akarom hogy az edzés rovására menjen.

5 sorozat után pedig általában fél percet szoktam pihenni és megyek a következő gyakorlatra.

Ez így jó vagy többet/kevesebbet kéne pihennem?

2021. márc. 15. 00:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
1 perc kb. Amíg a légszomj lecsillapodik. Ez kb 1-1,5 perc.
2021. márc. 15. 01:42
 2/3 anonim ***** válasza:
53%
En ugy vettem eszre, ha tobbet pihenek jobban birom a koroket, jobban tudok koncentralni, inni is nyugodtaban tudok.
2021. márc. 15. 10:58
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk fekvonel, en annyit varok, hogy erzem hogy mar tudom nyomni ugyanugy aztan mehet...
2021. márc. 15. 10:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!