Mennyi idő alatt tudnék elérni hasonló testalkatot?
Jelenleg 175 cm magas, 55 kg vagyok, kb. így nézek ki: [link]
És az én testsúlyomhoz ugye olyan 65-70 kg az ideális, tehát valahogy így szeretnék kinézni: [link]
Sajnos hiába eszem egyébként, nem hízom. Nem tudom, hogy mit kéne ennem, milyen edzéseket kéne csinálnom, és hogy mennyi idő alatt tudnám felszedni ezt a 10-15 kg-ot. Köszönöm.
Uristen!!
A fiam is hasonló testalkatú volt,csak ö 187 cm.
Komoly étrendet kell összeállítanod.Ez nélkül el se kezdj semmit.
Ha ez megvan,akkor lehet belecsapni a lecsóba.
Hagyd a képeket mäsokról,és az idövel sem kell foglalkozni.Azok csak stresszelnek,es folyton másokhoz méred magad.Nincs semmi követelmény,hogy mennyi idö alatt hogy kell kinézni!!
Kitartás fontos,es menni fog.
Felejtsd el ezt a szemléletet, amit a testépítők és a média, tömegkultúra közvetít és ezáltal átadja az embereknek formálja vele a gondolkodásmódjukat. Nincs ilyen, hogy te kiválasztasz egy embert és rá akarsz hasonlítani, lehet a transformation videókból, képekből ez jön le, de ez általában nem így működik, hogy edzel egy kicsit és más emberként öntenek ki. Az egyik legnagyobb tapasztalatom az edzésben, hogy átlagos, átlagosnál kevésbé erre született emberként nem fogsz sokat tudni változtatni a testalkatodon, kicsit az arányokat tologathatod, de nem fogsz gyökeresen átváltozni. Amilyen sok évnyi emelés után lettem, ahol tényleg sokat erősödtem, az nem gyökeresen másmilyen, mint amilyen régen voltam. Akarhattam én olyan mell és vállizomzatot, mint a Jeff Seidnek, soha nem lesz olyan. Az ilyen embereknek, pláne aki naturálon hasonlót ér el, pedig az a forma, azok a tapadási pontok, az-az optika akkor is ott volt, amikor még nem is csinált semmit. Ha volt, vagy neked van kis sportmúltad és ide akár egy futást, evezést, úszást is sorolok, amely nem olyan erős izomnövelő hatású, hiába fizikailag megterhelő sport, akkor meg fog mutatkozni az évek alatt, hogy te milyen alkat vagy, ki fog rajzolódni az már nagyjából azalatt is. Azon sokat nem tudsz változtatni. Ugye izomformálás nincs, csak az izom keresztmetszetét tudod növelni, máshogy nem fog az kinézni.
Írtam egy másik kérdéshez ( https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__108.. #1 válaszoló vagyok ott, a lényeg, hogy ha jó az edzésterved és jó összetevőkből állítasz össze egy nagyjából ideális étrendet, akkor követni fogja az éhséged és max. pici figyelem, határaid feszegetése, ami tud segíteni, csodát nem fogsz tenni azzal, ha beviszel plusz 500 kcal-t, vagy hányásig eszed magad, sőt utóbb inkább romboló. Az edzésprogram, ami nagyon fontos, meg, hogy egy megfelelő helyen, egy megfelelő szemléletű edzővel dolgozz.
Nem csoda, hogy úgy érzed nem hízol. Ha nem tartozol az átlag felettiekhez, akkor az izomtömeg gyarapítása egy hosszú folyamat, ha emellé rossz az edzésterved, akkor pedig nagyon hamar stagnálni fogsz.
Egyénfüggő mennyi idő alatt szedsz fel egy adott izomtömeget. Előfordulhat, hogy 10-15 kg plusz izom a genetikai határaidhoz közeli mennyiség, amit elég sok idő lesz felszedni és ahhoz minőségileg és mennyiségileg is oda kell tenni a munkát, optimalizálni a többi tényezőt. Másnak ez hamarabb összejön. 5 kg tiszta izmot felszedni egy év alatt már kiemelkedő eredmény, kezdőként összejöhet, persze, de nem egyszerű. Ha az első két évben felszedsz 8 kg-t, az már jó eredmény szerintem. A második fele a 15 kg-nak, amit mondtál, pedig sokkal lassabban fog feljönni. Sokaknál, az átlagnál, ez kb. így működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!