Mi az a szint mikor már átlehet térni saját testsúlyos edzésről súlyzós edzésre? Illetve hogyan készítsem fel kezdőként a testem a súlyzós edzésre, hogy ne legyen sérülés?
Ha ezekből 20-30 már aránylag könnyen megy, akkor nem igazán fejlesztenek.
Súlyzós edzéshez annyi a titok, hogy melegíts be, meg ne egyből rohadtnagy súllyal kezdj. Max a nagyon nagy súlyoktól szoktak sérülni emberek, kezdőként nem hinném, hogy veszélyesebb, mint a saját testsúlyos.
+1 Bármikor súlyzózhatsz. A kérdésedből azt veszem ki, hogy ha vége a vírushelyzet miatti korlátozásoknak, szeretnél konditerembe járni. Addig a fekvő, guggolás, guggolásból felugrás, egy lábbal székre fellépés, kitörés, hidalás, invertált evezés (pl. konyhapult alatt), fűrészelés (bármivel ami 5-10-15 kg súlyú), hátsó tolódzkodás (egy széken vagy ágy szélén), oldalemelés (2-5 kiló elég hozzá pl. egy szatyorba vizes palackok), álló vádlizás egy lábbal deszkán vagy könyv szélén mehet. Bontsd szét alsó-felső testre, egyik edzésnap fekvő, hátsó tolódzkodás, fűrészelés, oldalemelés 4-4 sorral, sorozatonként 10-15 ismétléssel, másik nap pedig guggolásból felugrás, székre fellépés vagy kitörés, hidalás, vádli szintúgy 4-4 sorral, 10-15 ismétlés. Az ismétlést pedig növel hétről-hétre. Heti 4 edzésnap.
Ezektől a súlyzós edzésben nem leszel érdemben erősebb, nem is készít fel konkrétan ahhoz a mozgásformához, de addig is jó lehet kezdésnek.
"Szeretnék valami formát ezért Lány vagyok,sajnos nagyon vékony.Arra gondoltam, hogy mivel az evés nem látszik meg talán edzéssel sikerülhet valahogy kinéznem."
A rossz hír,hogy rendes étrend nélkül nem fog alakulni a forma.Legfeljebb mégvékonyabb leszel.
Az étkezés nem helyettesíthetö edzéssel.
Azért az egy kicsit erős, hogy a szalagok helyettesítik a súlyokat. ár csak azért is mert másképpen néz ki a terhelési görbéjük.
Viszont kiegészítésnek tökéletes.
Köszi a válaszokat!
Te melyik resisitance bandet ajánlod ami tényleg nagyon erős?
"A rossz hír,hogy rendes étrend nélkül nem fog alakulni a forma.Legfeljebb mégvékonyabb leszel.
Az étkezés nem helyettesíthetö edzéssel."
Öhhm azt nem mondtam, hogy evés helyett fogok edzeni :D
7es vagyok
Szerintem neked elég lesz egy 15, 25, 35 "kilós" szalag is. A decathlonban, vagy a gymbeam oldalán is szokott lenni, sima egyszerű resistance band, nagyjából ugyanolyan az összes. Plusz egy edzős kesztyű nem árt hozzá, mert nagyobb "súlynál" kesztyű nélkül elégge nyúzza a bőrödet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!