Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi súllyal eddzek?

Mennyi súllyal eddzek?

Figyelt kérdés

Üdv.

Tegnap végre elkezdtem súlyzós edzéseket csinálni. Ezelőtt soha nem gyúrtam. Van rajtam jó pár kiló felesleg(20kg), de ezek ellenére is az tudom magamról mondani, hogy jó fizikumom van, tehát nem az a típus akiről lóg a háj és futni nem bír 10m-t. (Hozzáteszem, heti rendszerességgel futok)

10 kg-val végeztem tegnap a gyakorlatokat. 6 db gyakorlatból 3 db ment 10-kgval, viszont utána le kellett vennem 7kg-ra, mert egyszerűen nem bírtam már emelni. Ez azt jelenti, hogy végig inkább 7kg-val kellene dolgoznom? Túllőttem a 10 kg-val? Vagy mehet majd később is a 10 kg ugyan úgy?

2020. nov. 22. 10:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt még kihagytam, hogy átlagban 4-as sorozatok voltak, 1-1 sorozat között ~30mp-s pihenőidővel.
2020. nov. 22. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Ez gyakorlattól függ. Van amelyiknél sokkal nehezebb 10 kiló mint a másiknál. Nyilván ha érzed, hogy nem bírod vedd lejjebb a súlyt. Szerintem a 10 kilo amugy sok kezdésnek..inkább többet csinálj sorozatonként ( mondjuk 10et ) és kezdj olyan súllyal amivel nehéz, de azért ki tudod szenvedni
2020. nov. 22. 10:52
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Ne minden gyakorlathoz kell ugyan azt a súlyt használni.

(Én a pihenőt is felvinném legalább 1 percre ha teljesen kezdő vagy.)

2020. nov. 22. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább olyan súlyt válassz amivel mennek a 10-es sorozatok, gyakorlatoknént lehet eltérő súllyokat hazsnálni.Pihenés maradhat 30-40mp ha bírod a 10-es sorozatok mellett,de ha 1-et pihensz az se probléma
2020. nov. 22. 19:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Update:

1 hónap alatt -6,5 kg.

2020. dec. 19. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!