Hogyan fejleszthetem a felsőtestemet otthon edzési felszerelések (Pl: súlyzók, pad, stb) nélkül?
Szeretném főleg a felsőtestemet építeni, mivel igy nézek ki:
Ezeken az utolsó 2 képeken alsógatyába vagyok, akit zavarná annak szóltam csak.:
Semmi pénzem edzőterembe menni, ahogy tükröt venni se, hogy jobban tudjam magam fotózni és megmutatni nektek. Fekvőtámasz, felülés, guggolás (igen, a lábamat se hagyom ki, stb az egész felsőtestemet szeretném izmosítani, a vállamat szélesíteni. V alakúra ha lehet. Egyebként olvastam testípusokról és nekem endomorf féle lehet a testem, mivel felsőcombomtól aljhasamig van a legtöbb zsírom. Amíg itthon vagyok, nincs iskola addig sok időm van ezekre az erősítésekre.
A legrosszabb futópad 40 ezer, de realisztikusan többet kéne rá költened hogy megérje megvenni.
Ezzel szemben a futás ingyenesen végezhető dolog lakáson kívül.
Meg a felső testedet szeretnéd erősíteni, aminek köze nincs a futáshoz.
Ha megvagy szorulva és nem futja a kondibérletre, amire most nincs is lehetőség.
Nem igaz, hogy regeteg "féle" súlyt kéne venned és rengeteg helyet foglalna, ami miatt el is vetetted ezt az ötleted.
Jóval kevesebb helyet foglal mint egy futógép, ha rengeteg sulyt veszel akkor is. Plusz ez abba az irányba visz el ami érdekel téged. Meg még olcsóbban is kijössz...
Nem kell fekvőpad. Fekvőtámaszozol, nem a legjobb de ha nincs más...
Tudod nehezíteni szalagokkal a gyakorlatot meg súlyokkal a hátadon.
Most kondi bezárás miatt egy 25kgos szalaggal plusz a hátamon kb 30kgmmal fogom tudni nehezíteni a gyakorlatot. Plusz beleszámoljuk hogy 90kg vagyok és annak a 64%át nyomomki átlagos fekvőnél....
Ez nem valmi jó de egész normális megterhelés. Főleg kezdőnek.
Ha ezt még picit megcifrázod azzal hogy a lábadat felrakod egy sámlira vagy csak jóval több súlyt raksz a hátadra (nekem a táskám amibe rakom a sulyokat nem bírna el többet).
Szóval nyugodj le, nem kell a fekvőpad.
Vagyis igen, de a te elvárásaid, céljaid és kívánt rászánni való hely + anyaiak alapják felesleges.
Szerintem ha van pár tízezer forintod vegyél egy súlyzókészletet 2 db variálható súlyzórúddal és vegyél mellé annyi tárcsát hogy megfelelően nehéz legyen.Mivel kezdő vagy így nem fog sok súly kelleni,nem lesz nagyon több 10-15000 forintnál,
.Ahogy fejlődsz veszel pár tárcsát pluszba.Két súlyzóval rengeteg gyakorlatot tudsz csinálni felsőtestre,pad se muszály de kibővíti a lehetőségeket.
Ahogy a többiek is mondják jobb lenne egy súlyzó készlet. Plusz nagyon sokat számítana ha a tartásoddal is foglalkoznál. A vállaid előre buknak kissé ami azért van mert megrövidültek a mellizmaid plusz a lapocka zaro izmik nem elég erősek. A csípőd is előre bukik mert ott is meg vannak rövidülve az izmok. Tehát ami fontos lenne mellizom és combfelső izmainak nyújtasa, has es lapockazaro ill. melyhatizmok erositese.
Ha egyenesen tartod magad már izmosabbnak fogsz kinézni utanna jöhetnek a súlyzos gyakorlatok. Ha izmosodni akarsz akkor nagy sullyal keves ismetlest kell vegezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!