Otthon hogyan fejleszthetném egy kicsit az énektudásomat?
Majd 40 éves vagyok. A népdalok jól mennek, a gyerekeknek is énekelgettem, az rendben van. De felvettem és visszahallgattam most Ed Sheeran Thinking out loud c. számát saját előadásban :) és atya ég. Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire szörnyű. Beleillene egy kandikamerás youtube videóba. Egész más ilyet énekelni, mint népdalt.
Most már kicsit felpiszkált, hogy valahogy javítani kellene ezen (esetleg egy karaoke bulin ne süljek fel, ha úgy alakul). Énektanárhoz nem mennék, azért gondolom elvagyok ilyen tudással is, de ha van valami itthoni praktika, kis gyakorlási lehetőség,amivel lehetne javítani, azt azért kipróbálnám. Tudtok ilyet?
Csinálj otthon minèl több "hangbemelegítő,, gyakorlatokat és különböző magasságon énekelni nèhány dalt, nem baj ha hülyén hangzik de melegítèsnek megfelel. :) Utàna kezdj el egy könnyű dalt, amivel annyira nem erőlteted a hangszálaidat majd jöjetnek az egyre nehezebb számok amiben sok a magas hang vagy mély hang. Szerintem Melegítésnek nagyon jó kis módszer. Oh... és van még a ,,hümmögés" egyre magasabban. (én már csak hümmögésnek hívom :D) Én is ezeket szoktam. Ment mèg a Titanium is :D
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!