Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gumi kötél vagy Ketlebell?

Gumi kötél vagy Ketlebell?

Figyelt kérdés
Sajnos mivel újra bezárnak a termek, így otthon szeretném legalább formában tartani magam, egy húzódzkodó és tolódzkodó állványom már van, mellé szeretnék venni első sorban vagy gumi kötelet vagy kettlebellt. Kézi súlyzóm sajnos nincsen, egy 10kg-sért meg nem szeretnek 15 ezret fizetni. A gumi kötél praktikusnak tűnik, mert azt bárhol tudom használni, lehet vele bicepszezni, tricepszezni, oldalemelni, stb. Csak nem tudom mennyire hatásos, pl ér-e annyit egy 25kg-s ellenallasu gumi kötél mintha kézi sulyzoval bicepszeznek? Vagy jobban megéri esetleg egy kettlebell, amivel viszont kevesebb gyakorlat végezhető? Természetesen szép lassan szeretnek minél több dolgot beszerezni, de egyszerre nem tudok mindent megvenni. Van egy 20 kg-s rudam is, de a sulytarcsak sem a legolcsobbak, viszont addig is szeretnek edzeni amíg nincs meg normálisan minden felszerelésem.

2020. nov. 9. 16:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Kicsit más a terhelési görbéje a guminak mint a súlynak, de megéri. Egy tisztességes kettlebel meg szerintem drágább mind ha extra súlytárcsákat vennél.
2020. nov. 9. 16:42
 2/2 Sunshinedoll ***** válasza:
Két különböző eszközről van szó, egyik se jobb a másiknál, más célt szolgál. Egy jól megválasztott kettlebell szerintem abból a szempontból hasznosabb, hogy egész testes ill. komplexebb gyakorlatokat is lehet velük végezni (swing, felhúzás, guggolás, katonai nyomás, török felállás). Én egy kettlebellt szereztem be, szerintem jobb komplex gyakorlatokat csinálni, mikor ilyen átmeneti időszakban van az ember.
2020. nov. 10. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!