Edzés utáni fehérjének milyen ötlet a kreatin? (Tejsavó nem játszik)
Soha nem használtam.Nem kell.
Fehérje nélkül semmit se érsz vele.
Ha a savó nem jó,akkor is kell.
Bármi,amibe fehérje van.Főleg állati fehérje .Egyél rendesen,estleg marhaprotein.
A kreatinnal semmire se mész.Abbol nem épül izom.
"Edzés utáni fehérjének milyen ötlet a kreatin?"
Rossz.
A növényi fehérje sem játszik? Vannak komplex aminosav mátrixal bíró borsó, barnarízs és egyéb zöldségből előállított fehérjék.
A kreatin bevitel nem fogja fedezni a kellő napi mennyiséget. Nem tudom pontosan, hogy kettő vagy három aminosavból épül fel a kreatin, de abban biztos vagyok, hogy egyik építőeleme sem eszenciális, mert különben nem tudná a szervezet termelni(...) De ez mindegy is, hiszen a kb 22 aminosavból 9 esszenciális (amiket külső forrásból kell bevinni) és ha ebből biviszel 2-3-at.. amik ráadásul nem is esszenciálisak.. az édes kevés.
Viszont, ha patent az étrended, tehát teljes értékű, vegyes és változatos a bevitel.. akkor akár jó megoldás lehet a kreatin. De én elég kevés embert ismerek aki kellően képbe van, motivált és meg is engedheti magának azt, hogy étrend kiegészítők nélkül, "megfelelően" táplálkozzon.
Ezért ha anyagi vonzata van akkor inkább a növényi fehérje. Ha úgy vagy vele, hogy márpedig te erőt veszel magadon és húst hússal, lencsét, borsóval, mindent mindennel eszel.. akkor szóba jöhet a kreatin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!