Az hogy lehet, hogy nem nőtt a tömegem, mégis hétről hétre nagyobb súlyokkal tudok dolgozni?
Kb 1,5-2 hónapja stagnál a tömegem, mégis hétről hétre egyre nagyobb súllyal tudok guggolni, fekvenyomni stb. Ez miért van?
Az világos, hogy megint átkéne gondolni az étkezést, hogy dolytatódjon a növekedést.
Hogy tudok több súlyt mozgatni, ha nem nő a tömegem és felteszem, így az izomtömegem sem?
A súlyok már kezdetekkor is nehezek voltak, tehát azt nem lehet mondani, hogy könnyű súlyokkal kezdtem. A technikám is egyre szabályosabb, mert ott van velem a személyedző és szól ha nem jó valami.
Hogy van ez?
Az erő azért nem vegytisztán izomtömeg kérdése, ha így lenne, akkor mi különböztetne meg egy testépítőt egy vele azonos tömegű súlyemelőtől? Direkt nem erőemelőt hoztam példának, mert az erőemlők és a testépítők között jellemzően nagyobb az átfedés. De ha erőemelésre vetítjük: minek guggolni, ha a lábtolótól is nőhet a lábad etc...
Az idegrendszer is adaptálódik. Több izomrostot von be, illetve hatékonyabban harmonizálja össze a mozgás elemeit. Nagy súlyos erőgyakorlatoknál az is fontos, hogy mennyire tudsz belefeszülni, vagy hogy figyelsz a levegőre, ezek mind készségszinten kell, hogy menjenek. Ha ezekben jobb leszel, fogsz erősödni.
Mivel meg szokta az izmod és érzi hogy nagyobb erőre van szüksége.
De ha abbahagyod, akkor veszitesz az erobol is.
Ez olyan mintha, futni kezdesz, 1 év múlva már több kilométert tudsz lefutni...
A fenti okok mind számításba jöhetnek.Én csak hozzájuk tennék egy lehetséges okot.Kevés a volumen.Tkpen elmentél erőedzési tartományba.Ha nincs meg a kellő ismétlés szám,hiába emelsz brutál súlyokat.Pakolod a tárcsákatAz erőd nőhet ugyan,de a tömeg nem fog jönni.Vagyis kevésbé.
Kellő volumen nélkül nincs hipertrófia.
Tehát az intenzitás mellé,kell a volumen.Ennek a kettőnek a kombója adja azt az izom szimulációt,ami növekedést eredményez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!