Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izolációs vagy összetett...

Izolációs vagy összetett gyakorlat? Melyiket csináljam?

Figyelt kérdés

Tegyük fel példának hogy heti 16 sorozatot csinálok combfeszítőre, ez 2 felé felbontva edzésenként ugye 8-8 sorozat.

Nos az lenne a kérdés hogy ha izmot akarok növelni akkor hogy lenne hatásosabb ezt a 8 sorozatot megcsinálni.

1. opció -- csak összetett gyakorlatok: 5 sorozat guggolás + 3 sorozat kitörés

2. opció -- összetett + izolációs gyakorlatok: 5 sorozat guggolás + 3 sorozat combfeszítő

Azt olvastam hogy fontosak az izolációs gyakorlatok, de ha kiváltom egy összetettel és egy izomra több összetett gyakorlatot csinálok?

Melyik opció a jobb, melyikkel tudok nagyobb tömeget felpakolni és miért?

2020. aug. 25. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
2 es bár nem teljesen értem a 8 sorozatot
2020. aug. 25. 19:08
 2/5 A kérdező kommentje:

A sorozat az most nem lényeg, igazából csak arra vagyok kíváncsi hogy melyik verzió a jobb.

Mellnél is ellehetne játszani, pl:

1. verzió: fekvenyomás + fekvenyomás egykezesekkel döntött padon

2. verzió: fekvenyomás + tárogatás

Azt megkérdezhetem, hogy miért a 2-eset választottad? Miért jobb az izolációs verzió?

2020. aug. 25. 19:21
 3/5 MadSeal ***** válasza:

Egyik edzésen csináld így, másikon meg amúgy.

Az összetett gyakorlatok fontosabbak, mert a nagyobb terhelés miatt az idegrendszer több izomrostot von be, mintha csak izolálnád az adott izmot. Egyébként az izoláció is hasznos, viszont akkor jobb, ha azt az asszimetria elkerülése érdekében külön végzed oldalanként (egylábas combfeszítő, -hajlító stb.). Állítólag egy jó program 80%-ban összetett gyakorlatokból és 20%-ban pedig izolációs gyakorlatokból áll.

2020. aug. 25. 19:24
 4/5 A kérdező kommentje:

De én arra vagyok kíváncsi, hogy melyik a jobb, csak összetett vagy összetett + izolációs, és hogy miért.

Ha az egyik verzió jobb eredményeket hoz akkor nem akarom keverni úgyahogy írtad, hogy egyszer így csinálom, egyszer pedig úgy. Helyette azt akarom, amelyik a legjobban, leggyorsabban hozza a tömeget.

2020. aug. 25. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Legyen A hét meg B hét
2020. aug. 25. 21:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!