Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha a fehérjét közvetlenül...

Ha a fehérjét közvetlenül edzés után szedem be az mennyivel ér többet mint, ha nem?

Figyelt kérdés
2020. aug. 9. 11:55
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Hobbi szinten teljesen mindegy ilyeneken gondolgodni
2020. aug. 9. 12:36
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Edzés után nagyjából 15 percen át áll nyitva az úgynevezett anabolikus kapu. Ez azt jelenti, hogy ebben az időtartamban a szervezet sokkal jobban tudja hasznosítani a bejuttatott tápanyagokat, mert kiéhezett állapotban van, és sokkal hatékonyabban is épít be mindent, amit adunk neki. Ezáltal töltődnek vissza a glikogén raktárak, vagyis az izomzat szénhidrát raktárai, ami fontos kulcs a fejlődéshez és a regenerációhoz
2020. aug. 9. 13:34
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld ki, ha érdekel. Ennyi...
2020. aug. 9. 13:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen anabolikus kapu. Napi osszebvitel szamit. Reggeltol estig bevitt tapanyag mennyiseg. Ha nincs meg, nem fejlodsz, vagy nem annyit, ha megvan, akkor fejlodsz.(mar ha a tobbi tenyezo is rendben)

Megeheted a napi osszmennyiseget 15 de akar 2 reszletben is.

2020. aug. 9. 21:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Legfeljebb ezreléknyi nagyságrendben lehetne mérni a különbséget, nem foglalkoznék ezzel amatőrként.
2020. aug. 10. 11:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Ő én csak azért kérdeztem mert, ha edzés után jobb a hatása akkor nyilván akkor fogyasztanám... És ha amatörként is, de akkor is normálisan akarom csinálni amit csinálok.
2020. aug. 10. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Amatőrként egyél normális kaját, ne a xarrá reklámozott fehérjétől várj csodát. Igen én is szoktam inni, edzés után, esetleg reggel is, de egyszer szándékosan fél évig nem ittam, kajáltam többet helyette, a forma semmivel se volt rosszabb. Arra jó ha nincs úgy időd kajálni, letolod a fehérjét oszt helló, egy egy kaját kiválthatsz vele, de nem =a kajával
2020. aug. 10. 15:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek dekaszuszival, a fehérje jó cucc, de egyáltalán nem szükséges. Személy szerint én iszok fehérjét, de csak azért, hogy ne állandóan húst, tojást és túrót kelljen ennem a napi fehérjeadag fenntartásához. A legfontosabb, hogy változatosan és egészségesen táplálkozz és mindig kihívás legyen az adott edzés, a tápkiegek fontossága pedig erősen túlvan marketingelve.
2020. aug. 11. 12:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Persze ezt tudom, étkezések mellé szoktam egy kis plusszként.
2020. aug. 22. 15:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Ugye a kezdők mind ott rontják el, (ahogy azt persze mi is tettük), hogy az apróságokra figyelnek, mert mindent bele akarnak rakni, a kicsi százalékokra, és így a lényeges dolgokon csúsznak el. a különbség kezdőként észlelhetetlen, ellenben azzal, ha pl az edzésterv nem 100% os, csak 99, az már bőven észlelhető. de ez ugyan úgy igaz a szilárd kaja bevitelre is. nem kell csirke rizsre váltani, és úgy élni életetek végéig, de amíg nincs meg a normális mennyiségű fehére, zsír és szénhidrát beviteletek, addig hiába eszitek a fehérjét, meg a bcaa-t, a durranás/edzéselőtti fokozót a tesztoszteron boosterrel, mert ezekkel 10% hasznot húztok a 100 ból, míg ha semmit nem csinálnátok, csak normálisan edzenétek és ennétek, az már maga 90%..

Persze tisztelet a kivételnek.

2020. aug. 23. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!