Az hogy létezik a mai világban hogy sokaknak nincs idejük edzeni és nem tudnak lefogyni?
Nekem van egy ismerősöm, keményen el volt hízva. Elment segédmunkásnak építkezésre és fél év alatt a felére lefogyott, világostól sötétedésig melózott.
Akarat kérdése...Persze sokan elvannak a légkondis irodába az alibi papírmunkával aztán 30 évesen olyan fizikai állapotban vannak mint egy 70 éves.
Nincs olyan, hogy nincs időd lefogyni.
Nincs időd kevesebbet enni vagy mi? :D az kevesebb idő :D
1:
Én azokat nem szoktam érteni, akik azzal jönnek, hogy sok volt a munkájuk, ezért nem tudtak rendesen enni, így elhíztak. Nos, normális esetben ha rényleg nincs időm a kajára, akkor fogyok. Tudom, hogy nem úgy szó szerint értették, hogy nincs idejük, de az meg valójában nem idő függvénye.
2# Nekem ténylegesen 1 hónap volt mire eltudtam kezdeni normális fentartható diétát enni.
Előtte főleg rendelt dolgokat ettem és nagyon nehéz volt a váltás olyan dolgokra amit én csinálok. Hírtelen sokkal több időt vett igénybe. Nem tudtam megfelelően ízesíteni a dolgokat, mert még kezdő voltam a főzés világában így sokszor ehetetlennek éreztem.
Kellett 1 hónap mire megcsináljam, hogy ehető, jó ételeket csináljak. Plusz így is több időt szántam rá.
Jóval egyszerűbb sorban állni 1 percet, majd rámutatni arra amit akarsz és kifizetni, mint 40 percet a konyhában folyamatosan dolgozni és mosogatni ugyan azért és a végeredmény még sokkal rosszabb ízű is.
Szóval maximálisan megértem akiknek nehéz az átállás valami miatt és közben feladják.
3:
Csakhogy annak, hogy valaki lefogyjon/ne hízzon el, nem előfeltétele a magadnak főzés. Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy egy önkiszolgáló étteremben a hízlalóbb opciót, nagyobb adagot válaszd.
Igen, de ez a "hízlalóbb opció, nagyobb adag" igazán semmit sem mond el arról, hogy ténylegesen mennyi kalóriát viszel be és hogy deficitben vagy-e azon a napon.
Plusz mivel testépítés kategóriában van a kérdés gondolom a fogyó személynek fontos az izmainak a megtartása és ténylegesen zsírból akar fogyni nem csak általánosan súlyt veszteni.
Szóval ez az "ötletem sincs mit eszek" hozzá állás a fehérje bevitel szempontjából sem a legjobb.
Amúgy az is szükséges, hogy megfelelő mennyiséget aludjon az ember. Azzal az életmóddal, ami tartod a jelenlegi súlyod mondjuk 8-9 óra alvás mellett, elhíznál, ha pl. csak napi 5-6 órát aludnál.
"Elment segédmunkásnak építkezésre és fél év alatt a felére lefogyott, világostól sötétedésig melózott."
Csak valaki nem tudja segédmunkás bérből fizetni mondjuk a bérelt lakását.
Ténylegesen vannak emberek, akiknek nincs ideje. Csak ha kevesebbet is eszik, akkor még az is lehet, hogy munkáhelyen sem fog tudni megfelelően dolgozni éhség miatt és kirúgják.
5:
De épp az az, hogy a deficithez nem kell főzni, és nem kell sok idő, sőt azonos étkezési mód esetén a szufficothoz kellene több idő. A testépítő étrendre is igaz ez, hiszen van egy rakás egyszerű, instant kész étel.
6:
"Amúgy az is szükséges, hogy megfelelő mennyiséget aludjon az ember. Azzal az életmóddal, ami tartod a jelenlegi súlyod mondjuk 8-9 óra alvás mellett, elhíznál, ha pl. csak napi 5-6 órát aludnál."
Ez így biztosan nem igaz, sőt valójában az ellenkezője igaz, mivel az 5-6 óra alvással több lenne a szervezeted energiaigénye. Persze egészségtelen, meg valószínűleg emellett nem tartanád ugyanazt az étrendet és edzést, ezért híznál.
"Ez így biztosan nem igaz, sőt valójában az ellenkezője igaz, mivel az 5-6 óra alvással több lenne a szervezeted energiaigénye."
Good job.
Ha meg aakrsz cáfolni valakit, akkor legalább keress rá, hogy neked van-e igazad vagy a másiknak.
Még magyarul is egy csomó cikket lehet találni:
9:
Az első egy vizsgálatról szól, ahol 8 óra alvást és 0 óra alvást vetettek össze, egyetlen alkalommal, és az anyagcserét vizsgálták. Egyáltalán nem derül ki ebből, hogy hosszútávon ugyanolyan mozgás, ugyanolyan étrend mellett milyen hatással van a több vagy kevesebb alvás a testtömegre, de nyilvánvalóan ott már nem lehet becsapni a fizikát, ha nincs kalória szufficit, nincs hízás, az ébrenlét energia igénye pedig magasabb.
A webbeteges cikk sem állít olyat, amit te állítasz, csak annyi derül ki, hogy akik kevesebbet alszanak, azoknak magasabb a testtömeg indexe, de nem azt, hogy ezt leszámítva azonos étrend mellett. Sőt, konkrétan kiderül az ellenkezője:
"Kimutatták, hogy ha egy héten keresztül valaki napi 4 órával alszik kevesebbet, mint az életkorából adódóan szükséges lenne, akkor már egy hét után a jóllakottságot jelző hormon, a leptin vérszintje jelentősen lecsökken, az étvágyserkentő hormon, a ghrelin vérszintje pedig jelentősen növekszik, valamint a szövetek inzulin iránti érzékenysége is csökken."
Tehát bizony éhesebbek lesznek ezért többet esznek, akik kevesebbet alszanak.
A harmadik cikk az egyetlen, ami olyasmit állít, amiről vitatkozunk, az első pontban. Kár, hogy a tanulmányt nem nevezi meg, csak hogy hol jelent meg, azért kíváncsi lennék rá, mert biztos vagyok, hogy nem azt állítja, amit kihoztak belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!