Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhuzas utáni csigolyafájdalo...

Felhuzas utáni csigolyafájdalomra javaslatok?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok szóval nincsenek ízületi problémái, nem is voltak soha. 2 hete szoktam érezni az alsó csigolyáimom nyomást felhuzas és Guggolás után. Illetve ha erősen köhögök vagy tüsszentek egy nagyot akkor is kellemetlen érzés. Mindig övvel húzok, illetve Guggolok.

Ma húztam fel nagy súllyal, és mozgás közbe nem akadályozott csak utána kellemetlen érzés.

Lehet hogy gyenge a derekam, és megkene erősíteni az izmokat? Vagy talán porckorongserv lehet?

Forduljak orvoshoz ezzel vagy valami krém bevalt valakinek ezzel kapcsolatban?

2020. júl. 13. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyen életkorban már lehet porckorongsérv, ha köhögésre fáj az erre is utal. Nem kell megijedni tőle (hogyha valóban ez), nem olyan komoly, mint a közhiedelem gondolja, nem lesz semmi gond. Menj el egy gyógytornászhoz, krémmel/egyéb felületes helyi dologgal maximum a hátizmok védekező befeszülését fogják oldani, illetve az ebből származó fájdalmat, gyógytornász a biztos.

Addig én a guggolást/felhúzást szüneteltetném, ha nagyon nem megoldható akkor pedig inkább vegyél vissza a súlyból, guggolásnál pedig ne menj le teljesen (a mozgáspálya alsó pontján mehet enyhe hajlításba a derék, aminek, ha véletlen sérv, nem szokott örülni így súllyal megspékelve.

2020. júl. 13. 22:06
 2/3 A kérdező kommentje:

És ez tuti biztos hogy sérv?

2 hete jelentkezik csak és előtte semmi ilyen problémám nem volt.

2020. júl. 13. 23:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Természetesen egyáltalán nem biztos, 1-1 tünet egyezik de olyan nincs hogy online diagnosztika, olyat nem szabad.

Lehet, hogy csak valamelyik izom/szalag picit meghúzódott, bár a tény, hogy hasprésre (köhögésre) fáj, azt feltételezi hogy valami nyom valamit.

Keress egy Mckenzie-vel foglalkozó gyógytornászt vagy rendelőt a környéken, belekerül pár ezerbe de jó kezekben lesz a gerinced.:)

2020. júl. 14. 10:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!