Igaza van e Kevin Cann-nek abban, hogy egy nehéz, alacsony ismétléses padlóról nyomás vagy fej fölé nyomás specifikusabb erőemelés szempontjából, mint egy magas ismétlésszámú fekvenyomás?
“ . I would say heavy goodmornings, floor press, and maybe even ohp are more specific than light and higher rep comp lift work.”
Szerinte az alapgyakorlatokból és variàcióikból egyáltalán nem érdemes magasabb ismétlésszámra menni, sőt, nehéz 1 ismétlésekkel érdemes edzeni. 1 ismétlésekkel kb 5 kilóval a tényleges max alatt.
Jó kérdés.A baj ott van,hogy az izületeidet kinyírod.Ezeket a technikákat nagyon odafigyelve,és nagy önuralom kell hozzá.Ráadásul a súlyokkal könnyű elszaladni.Észre se veszed és az az 5kiló a maxtól egyre közelebb kerül hozzá.
Az én példám a köv volt.
Beiktattam padlóról húzást.Ez nagyjából az állva evezés gyakorlathoz hasonló,de nem az.A padlóról mintegy félguggolásban lemenve egyenesedsz ki,majd a tested mellett felröppented a súlyt mellmagasságig.
Súlyemelők használják.
Általában 5*3,5*2ket huzgáltam.
Az erő gyorsan jött.viszonylag rövid időn belül 90-98 kilókat huztam.
Mindezt a csuklóm egy idő után nem tolerálta,és beadta a kulcsot egy nemigazán jól kivitelezett húzás után.Éreztem én már előtte,hogy valami nem kerek,de nem fájt annyira,felraktam csuklószorítót,de b..am rá.
Nagyjából 4-5hónap kellett,mire rendbejött.Karhajlítás ruddal kizárva.Isznyatosan fájt,de edzeni akartam.Szval szép és jó,csak tuddj megállni.Pihenni,vagy kivenni gyakorlatokat az edzésből,mert sérülés lehet a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!