Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az osztott edzés szerintetek jó?

Az osztott edzés szerintetek jó?

Figyelt kérdés
Most kezdenék el edzeni, és arra gondoltam hogy csinálnék egy tricepsz-hát, lábnap, és egy bicepsz-mellizom napot. Ez mennyire hatékony?
2020. jún. 27. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, ha a tricepsz-hát illetve a bicepsz-mell napjai nem "egymást követőek" illetve vannak olyanok, akik a hát-láb napot sem bírják egymás után.(de ez a gyakorlatfelosztástól is függhet)
2020. jún. 27. 19:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát érdemes akkor a felsőtestet napjait nem egymás utánra tenni. Egyébként 1-1 pihenő napot gondoltam közöttük hagyni. Hétvége pedig 2 nap pihi.
2020. jún. 27. 19:52
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

Nem. Nem érdemes ilyen múlt századi osztott edzések szerint edzeni. Agyonkoxolt testépítőknek, meg jó genetikájúaknak talán működik, de különben sokkal eredményesebb ha egy izmot legalább heti 2x edzel meg.

Kezdőként legjobb egy heti 3 napos teljes test edzés pl Starting Strength, ICF 5x5 vagy ICF 2.0. Később meg egy komolyabb edzésterv.

Aztán ha eljutsz arra a szintre, hogy elég nagy súlyokkal tudsz edzeni, akkor heti 3 guggolás/nyomás már túl sok lesz, akkor átállhatsz egy 4 napos alsótest-felsőtest felosztásra vagy valami kombináltra.

2020. jún. 27. 20:03
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom miért lett lepontozva a harmadik, teljesen igaza van én is ezt ajánlom az oldalon mindenkinek jó ideje. (Meg a legtöbb ember, aki ért is itt a sportághoz)

De az oldalon eddig mástól csak az ICF-eket láttam ajánlani, a Starting Strengthet nem.

Én azt csináltam kezdőként 5 hónapig, ezért én is szoktam ajánlani az oldalon az ICF-ek mellett kezdő edzéstervként.

Netán tőlem hallottad itt az oldalon? :D

Kipróbáltad? Hogy vált be?

2020. jún. 27. 23:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Személy szerint az upper-lower-push-pull osztást preferálom, megéri rákeresned. Próbáld ki, hogy neked mi válik be, mert van aki lemegy edzeget, ami jól esik és azzal is fejlődik, de van akinek komoly edzésterv kell. (Függ a célodtól, testedtől és szabadidődtől is.)
2020. jún. 29. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Az upper-lower-push-pull inkább a lemegy, edzeget kategóriába esik, mint a komoly edzéstervbe
2020. jún. 29. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ezt így nem jelenteném ki. Szerintem nagyon jól lehet variálni. 21 éves nőként 140-es deadlift megy passzívan (nem edzek direkt maxra), szóval nem hiszem, hogy “edzegetős” kategória.

Vannak alap gyakorlatok, amikhez jön mindig az a plusz gyak., aminek a szükségét érzem jelen állapothoz, így maximumot tudok nyújtani minden edzésen.

Volt ismétlésre pontosan megírt edzéstervem több is, de voltak napok, amikor gyengébben vagy épp sokkal jobban tudtam teljesíteni és ezzel az egy tényezővel el is romlott az aznapi munka. Ezért mondtam, hogy mindenkinek más válik be és próbáljon többet.

2020. jún. 30. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!