Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mivel tudnám növelni egy...

Mivel tudnám növelni egy kicsit az erőmet, ugy hogy colitis ulcerosas vagyok?

Figyelt kérdés

Szeretek edzeni, de sajnos nagyon hamar (30 perc) elfaradok.

Sok gyulladás van a szervezetben és sokat járok wcre kiadni a vért amikor fellangolas van.

Nagyon kisziv és legyengült vagyok ilyenkor.

Próbáltam porgetoket (n1 pre workout, hot blood, woodcruser, stb) de csak bedurrantottak. Az erőm és a izomkitartas ugyanugy gyenge maradt.

Muszáj is edzenem, mert olyan izomrombolo gyulladás csökkentő szteroidot szedek ami az izmoknak nem kedvez! Sőt inkább katabolizalja őket.

Mit tudnék kipróbálni?

Köszönöm, ha valaki segít, ismeri ezt a betegséget és edz is mellette!

2020. jún. 19. 13:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát te hülye vagy!
2020. jún. 21. 12:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nincs ilyen problémám viszont pár bélgyulladásos betegségekről szóló orvosi előadáson részt vettem, ahol szó volt a hagyományos gyógymódokról és a gyógynövények fogyasztásának hatásáról. Egyik alkalommal az előadás végén egy olyan sráccal is beszélgettem, aki kondizni járt és neki is beváltak.

A gyulladásos bélbetegségeknél nehezen szívódnak fel az elfogyasztott vitaminok, tápanyagok amin a bélflóra javításával lehet változtatni.Sajnos a szteroidoknak elég kellemetlen mellékhatásaik lehetnek a szervezetre.Viszont a megfelelő táplálkozás és a gyógynövények hasznosak lehetnek a Colitisre.Nem próbáltad még őket?

Van egy könyvem, amiben arról is ír a doki, hogy milyen gyógynövényekkel segített a Colitisesen.Ha esetleg érdekelne akkor szívesen beszkennelem és elküldöm emailben azt a pár oldalt ahol ezt írja le.

Jobbulást!

2020. jún. 21. 13:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy személyi edző ismerősöm, aki ráadásul igen csak jó formában van, versenyeken is indult (bár gőzöm sincs, hogy hol és milyen eredménnyel, de most nem is ez a fontos). Lényeg a lényeg, hogy őt is néha rendesen kinyiffantja a colitis, olyankor szegény összeszottyad, aztán mikor a fellángolás lemegy, újra felszívja magát.

Nem tudom ő nyom-e valamit, viszont azt tudom, hogy ha kell mindne IS van, szóval nem tartom kizártnak.

DE igazából akármit tolsz, ez egy autoimmun betegség, folyamatos gyulladás, a szervezeted nem úgy dolgozza fel a táplálékot mint másé. (Mondjuk egy árnyalattal talán jobb a helyzet mint a Crohnosoknál)

Szóval akármit használsz az nem fog ezen segíteni.

Igen bepörögsz, de az izomfáradtság, gyengeség a tápanyagok elégtelen felszívódása miatt van elsősorban, szóval nem leszel vele sokkal előrébb, max annyi, hogy a nekiindulásnak segít.

Nekem is van egy enyhe visszatérő bélgyulladásom (bár én lány vagyok), sajnos be kell nyelnem, hogy vannak olyan hetek, amikor csak kétszersültet tudok enni, fehérje szinte 0. De ezt a békát be kell nyelni, mikor jobb a helyzet akkor meg újból teljes gőzzel nyomni. Fellángolás alatt meg tolj valami lazát, hogy mozogj, de semmi értelme az utolsó falat energiákat is kiszippantani magadról. Amúgy sem kellemes úgy edzeni, hogy az erőlködéstől bármelyik pillanatban majd bef*sol.

A lényeg hogy hozd ki amit tudsz, de ne hidd, hogy tribu-stana-egyebek (akárhogy is javasolja majd valamelyik félhülye) majd segítenek ilyen nyavalyával. Inkább vigyázz magadra :)

2020. jún. 26. 14:32
 14/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az írásodat! Sokat segít! szerintem nem csak nekem!
2020. júl. 4. 20:31
 15/17 anonim válasza:

Kedves kérdező,

Hogy vagy? Remélem azóta tünetmentesen! 🙏

Gondolom azóta lett tapasztalatod, hogy hogy a legjobb a szervezetnek az edzés..

Sajnos nálam most diagnosztizáltak CUt, pusztulat módon leamortizálódtam 5-6 hét alat..most kezdek magamhoz térni.

Hiányzik a sport,testileg-lelkileg. Egyenlőre csak sétálni tudok.

De jó lenne pár tipp, hogy majd ha tudok edzeni, akkor mi az amire figyeljek..vagy ha bármi van, ami segitett neked esetleg, megköszönöm

2022. aug. 7. 14:23
 16/17 A kérdező kommentje:

Szia 15-ös!

Köszönöm már jobban vagyok, de ez olyan állapot sajnos ami néha remisszioban van és néha Fellángol.

Az edzés nálam múlt hét óta szüneten van, mert dől belőlem a vér és az ágy mellett guggolulok kb egész nap, illetve a wc amit sűrűn latogatok.

De már kezdek jobban lenni.

Nekem sokat segít első körben a probiotikum, glutamin és a d-vitamin.

Probiotikum húzós kicsit, de nagyon megeri, a Pro gastro 825 amit szedek.

Glutaminbol ízesítettlen, sina gymbeam fajta. D-vitamin is sima gymbeam-es.

Ezeket, ha fogyasztom rendszeresen, akkor bírom az edzést is.

Heti 3 alkalom amit tudok menni és munka előtt szoktam 4 környékén.

1-1,5 óra tisztán, normális ismétlésekkel fárasztó, de szépen hozzá lehet szoktatni a szervezetet.

Nyilván nálunk sajnos hamarabb van a kifaradas, mert más az energia felszívódás a belekben és hamarabb is ürül minden.

Nekem hosszas próbálkozás után a Nitrox therapy-Biotech ad egy kis loketet. Szépen durranok tőle és a fáradtságot is ki tudom tolni elég jól.

A lényeg hogy edzés előtt enni kell normálisan, csak ne zsíros ételeket.

Viszont ha most lettél diagnosztizált, akkor én nem ajánlanám az edzést rögtön!

1-2 hónapot várnék és azalatt beallitanam a bél rendszert.

Ki tapasztalni, hogy miket tudsz fogyasztani a napszakokban, amik nem okoznak görcsöt, fájást, stb.

Illetve most nagyon meg vannak gyengülve a belfalak, ha járni is alig tudsz!

Ezzel vigyázni kell, mert kb 0 a normalisan felszívódo tápanyag.

Az edzessel pedig sokkolod a beleket és még rosszabb helyzetbe kerülhetsz!

De mielőbbi tünetmentes napokat kívánok és kitartást!

Ha kérdésed lenne még, akkor nyugodtan írj ide vagy privátban!

Esetleg emailben is kereshetsz ha ott jobb.

Meg azért írd le kérlek, hogyan alakulsz egeszsegugyileg!

Minden jót! ;)

2022. aug. 13. 12:56
 17/17 anonim válasza:
Nagyon szépen köszönöm! Fogok írni biztosan...🙏
2022. aug. 23. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!