Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kerülhetek ki végre...

Hogy kerülhetek ki végre ebből a gyengeségből?

Figyelt kérdés

Már 3 hete nem megy az edzés, egyszerűen nem bírom megcsinálni. Gyakorlatilag 3 hete deloadot tartok.

Március elején guggoltam 167,5kg-ba 3 ismétlést. Aztán jött a vírus és bezárt a terem. Itthon saját testsúlyos edzést csináltam, de kb 5 hét után kinyitották a termet és újrakezdtem az edzést. Nem gyengültem sokat, első edzésen 140kg-ig mentem fel guggolásban, ami még viszonylag könnyen ment 3 ismétlésre. Heti 5 kilóval növeltem, így rá 2 hétre 150 már ment. A 4. héten rosszul ment, ezért tartottam egy terheléselvételt. Csak könnyű edzés volt. De rá egy hétre méggyengébben ment és nem akar elmúlani.

Már 3 hete nem tudok edzeni. Felhúzásban nem tudok 160 kg-t megemelni, pedig 215 volt a maxom. És már elkezdett fájni a térdem meg a csípőm is.

Mi a rossebért van ez? Ennyire túledzettem volna magam? Ennyire megviselt 5 hét kihagyás? Most sokkal gyengébb vagyok, mint amikor újrakezdtem a kihagyás után.. És hiába van 3 hete deload, nem múlik el. Mit csináljak? Hagyjak ki egy teljes hetet?

2020. jún. 8. 01:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem.Csak erőlteted.

Azt ajánlom,hogy 10%kal vedd vissza a súlyt,és a volument 50%ra ,mikor deloadot csinálsz.

A másik módszernek,a jelentős súlyvisszavételnek az a hátránya,hogy visszatértedkor kib..ot nehéz lesz a munkasúly.

Tehát,ha pld 6*4et csináltál 150 kg val.Akkor a deload

3*4 legyen 135 kg val.

Ne pedig 6*4 100 al,vagy 120 al.

2020. jún. 8. 08:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Elfogyott a kox? 😂
2020. jún. 8. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!