A súllyal futás tényleg tönkreteszi az ízületeket?
Tavaly kezdtem futni,életmódváltás gyanánt,több mint sikeres volt,mára már inkább sprintelek Dombra fel le Váltakozva mint hosszútávot futok.Ezzel az edzésformával kb 6 kilóval lettem izmosabb,de nagyobbrészt csak a combom és a vádlimon látszik.Most kitaláltam hogy veszek súlymellényt,meg a karjaimra súlyt és azokkal sprintelek,de van egy kollegám aki régóta jár terembe és azt mondta hogy idővel tönkre fogja tenni a bokámat térdemet meg a lábfejemben az ízületeket,és hogy jobban járok ha a sprint mellett terembe járok a felsőtestet edzeni.
Valaki próbált már súllyal futni?
Mi a véleményed,tényleg tönkreteszi az ízületeket?
Valóban nem a legegészségesebb, de fokozatosan szoktatva megszokható.
Ne a futástól várj izmos felsőtestet. Nem lesz tőle.
Jelen.
Elkezdtem futni,akkor még nem edzettem.
A bokám megsínylette.pedig nem akasztottam magamra plusz súlyt sem,és nem is voltam nehéz a 178 cm hez voltam 70 kg.
Biztos néhány futómegszállot le fog majd hurrogni,de a futás nem egy izületbarát sport.
Jó persze,máris hallom:Nem betonon,futócipő stb..stb.
Tudom,de akkor is ugyanaz a véleményem.
Minden egyes talpletétel a talajra, egy egy ütés rázkódás a bokának,térdnek..
Több ezerszer százezerszer..
Lehet hogy nem lesz semmi gondod,de minek kipróbálni,hogy lesz e,nemigaz?
Inkább a konditerem.
Jó,ott is kicsinálhatod magadat,de ott oda tudsz figyelni inkább,hogy ne történjen meg.
15év alatt egyszer volt vállizületi gondom,ami elmúlt.
Azóta semmi bajom,se a bokáimmal,csuklókkal,térddel..nem volt
4#
Az lehet.De nem ugyanaz.
Futásnál a becsapódási energia,ami károsabb,mint a nyomás,amit kapnak súlyozós terheléssel.
Olvass utánna
A futás valóban egy folyamatos rázkódás, de jó technikával a lendület segítségével tompíthatod az ütődést a térd kissé nagyobb mozgásával, valahogy arra koncentrálva, hogy rögtön húzd tovább magad, ahelyett, hogy odacsapnád a lábod. És igen, jó cipő és jó talaj :) A futás nem ízületkímélő, de a szövetek hozzászoknak, igen, a porc is az ízületben. Fokozatosság és jó technika!
Kérdező:
A problémám evvel, hogy egyrészt valóban bántja az ízületet eléggé, de amit tarts szem előtt, hogy egy vertikális ellenállást ad, azaz többet kell majd dolgoznod, hogy megelőzd az összecsuklását a térdednek, és alig kell majd többet dolgoznod azért, hogy előrébb juss, hiszen síktalajon sprintelés egy erős farizom munka, a négyfejű combizom súlymellényes gyötrésével nem nagyon fogsz fejlődni gyorsaságban. Más a helyzet dombra felfutásnál, ott annyira nem ártalmas, és ott a vertikális munka juttat előre (meredekségtől függően, természetesen).
Amit javasolnék jó alternatívának, az egy ernyő beszerzése, ami sokkal inkább ad ellenállást az "előre jutásra" mintsem a térdnyújtásra. (umbrella sprint keresőszavakkal megtalálod)
Na ugye.
A kérdező sulymellényben akar futni,dombra fel,tehát nem futópadon.
A futópad ebböl a szempontbol biztos jobb lenne.Én nem futottam rajta,erről nincs tapasztalatom.
Node akkor minek sulymellényben futópadon futni,ha egyszer már adott a teremben a hatékonyab lábedzes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!