Szerintetek mikortol számít valaki izmosnak?
Csak elgondolkodtam a kérdésen egy lánnyal kapcsolatos beszélgetés alapján, hogy "Én izmos vagyok?" "Mit jelent izmosnak lenni?" "Ki izmos?".
Furcsa amikor mások izmosnak hívnak, mert önmgamnak nem vagyok izmos és a velem egy szinten lévő embereket vagy alatta állókra meg azt mondom, hogy "Látszik hogy komolyabban edz, de ez még nem izmos".
Akkor jöttem rá, hogy lehet egy picit felferdült a véleményem ezzel kapcsolatban.
Nektek mit jelet az ha valaki izmos? Ki izmos? Esetleg példánka linkeljetek valamit.
Szerintetek objektíven ki izmos, azaz nem a szemetekben ki, hanem az átlag ember szerint milyen testalkat aza mi már izmos?
(Ne lássatok bele túl sokat, csak egy random kérdés. Ha nem tetszik lépd tovább)
9#
Lol.
Az átlag nem egy degradáló fogalom, hanem matematikai kifejezés, amit mindenhol használnak.
Statisztikában, de még informatikában is pl.: átlag forgási sebesség a HDDknél amikor a "fej"-hez oda forgatják a lemezt, hogy a megfelelő szektorból olvahasson le adatok a már beállított sávban.
Az átlagnak semmi degradáló jelentése nincs.
Az a valóság, hogy az emberek nagy része, de olyan +80%. Aki egyátalán nem mozog. Akik meg azt mondják hogy mozognak, többnyire azt értik alatta hogy elmennek 1-2 hetente futni, focizni haverokkal stb...
Egy még kisebb réteg az aki kifejezetten a konditermi mozgásformát választja.
Ott is a többség úgy megy, hogy 2 héten át mondjuk heti 2-3x megy, majd kihagy 1 hónapot.
Egy nagyon marginális pici réteg az aki megfelelő gyakorisággal és intenzivitással edz, hogy azt lehessen mondani rá, hogy ő hobbi szinten testépít.
Annak egy még kisebb morzsaléka az aki ténylegesen hobbi szinten testépít és eredményeket ér el.
Ennek meg kb 1% vagy legalábbis ilyen nagyságrendű pici része a tényleges testépítő.
Szóval ha valaki azt mondja, hogy az átlag nem jár konditerembe, nem edz. Az nem degradáló csak ki mondja az igazságot.
Fontos amikor egy témáról beszéljünk hogy megbeszéljük a kontextusát.
Mert egy áltag embernek ő izmos lehet, sőt az emberek nagy része azt mondaná, hogy ki van gyúrva. Azt tudom hogy barátnőm igen, mert már hallottam tőle ilyet.
Viszont már kontextusban, ha például a konditeremben este 8kor körbe kérdezősködnénk, akkor mindenki kérdésnélkül körbe röhögné, hogy valaki izmosnak gondolja, amikor ő 2x akkora kockákkal de még ő sem gondolja magát izmosnak.
Basszus ha nem hiszel nekem írj priviben megadom BMEn bármelyik előadóm, gyakorlatvezetőm elérhetőségeit és tőlük kérdezd meg mi az az átlag.
És magyarázd el, hogy mért degradáló átlagról beszélni.
Fura kerdés.
Főleg hogy nő kapcsán.
Mert nöknél 25 fölött az ilyesmi semmit sem jelent.
A társadalmi vagy szociàlis státusz annál inkább.
"1 tárcsás (60kg) military press
2 tárcsás (100kg) fekvenyomás
3 tárcsás (140kg) guggolás
4 tárcsás (180kg) felhúzás.
Ha ezek megvannak, elmondhatod hogy edzel és nem vagy kezdő."
Ez mekkora hatalmas baromsag.
Ha 2 meter magas vagy es 100 kg akkor fekvenyomasban csak a sajat sulyodat kellene szerinted teljesiteni hogy izmosnak mondjanak. A te logikad szerint ha valaki pl csak 1,60m es pl 60 kg, de kinyomja a 90kg ami a sajat sulyanak a masfelszerese az még nem izmos?
Mekkora hulyesegeket lehet itt osszehordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!