Szerintetek mikortol számít valaki izmosnak?
Csak elgondolkodtam a kérdésen egy lánnyal kapcsolatos beszélgetés alapján, hogy "Én izmos vagyok?" "Mit jelent izmosnak lenni?" "Ki izmos?".
Furcsa amikor mások izmosnak hívnak, mert önmgamnak nem vagyok izmos és a velem egy szinten lévő embereket vagy alatta állókra meg azt mondom, hogy "Látszik hogy komolyabban edz, de ez még nem izmos".
Akkor jöttem rá, hogy lehet egy picit felferdült a véleményem ezzel kapcsolatban.
Nektek mit jelet az ha valaki izmos? Ki izmos? Esetleg példánka linkeljetek valamit.
Szerintetek objektíven ki izmos, azaz nem a szemetekben ki, hanem az átlag ember szerint milyen testalkat aza mi már izmos?
(Ne lássatok bele túl sokat, csak egy random kérdés. Ha nem tetszik lépd tovább)
A mai társadalomban a lakosság nagy részének ha valakinek 15% vagy az alatti a testzsírja, és a mellkasa nem lapos (van mellizma), az már izmos. Én ezt (senkit sem degradálva) egy jó fizikumú, középiskolás tesi faktoshoz tudnám hasonlítani. Ha számokkal kellene kifejeznem, átlagos 180cm testmagasság mellett, 75kg testsúly, 15% testzsír alatt.
De ahogy te is céloztál rá, nagy mértékben függ a viszonyított közegtől és rétegtől. Az átlagtól az előbbi paraméterekkel is izmosabb vagy, egy fitness-testépítés rajongói körben ha az előbbi testsúlyhoz hozzáadunk 20 kiló nyers izmot, akkor már lehet hogy nem néznek ki, hogy mit keresel itt.
1 tárcsás (60kg) military press
2 tárcsás (100kg) fekvenyomás
3 tárcsás (140kg) guggolás
4 tárcsás (180kg) felhúzás.
Ha ezek megvannak, elmondhatod hogy edzel és nem vagy kezdő.
5#
Ezzel az a baj, hogy ez leginkább csak az erőt tükrözik. Meg amikor egy random ember rádnéz az utcán nem azt mondja mondani,hogy "Ő kezdő kondi, ő középhaladó, ő haladó, ő elit" stb...
Hanem, hogy "Wow nagyon menőn látszik a vállán a domborulat", meg ilyen hozzá nem értő módon.
Meg ezek a számok attól is függnek, hogy hogyan és mennyi ideje csinál egy adott gyakorlatot.
Pl.: Kb 1 éve 60kgmal csináltam a millitary presst 4x8ban.
De abba hagytam mert váltottam edzéstervet azóta 2x és még nem tértem vissza hozzá, de ha folytattam volna, akkor valószínűleg már 70kgmal csinálnál 4x8ban.
Viszont így hogy egyátalán nem csináltam már a 60 sem tudom hogy menne.
Stb....
Szerintem maga a számok semmit mondóak.
Nőként írom, nekem az számít izmosnak aki edzeget valamit, nem feltétlen látszik meg rajta kockákban pl, vagy bicepszben, de mégsem puhány, aputestű, ha meg még hasas is, na az nekem abszolút férfiatlan.
De ugyanerre a véleményemre egy pasi azt mondaná, hogy az férfiszemmel egyáltalán nem izmos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!