Mit tanácsolnátok felkar és mellkas edzéséhez?
No. Szóval a lényeg. Átlagos testalkatú srác vagyok. Nincs motivációm arra, hogy komolyabban kondizzam, vagy hogy különösebben kigyúrjam magam. Egyedül a felkaromat (tricepsz/bicepsz) szeretném formás, férfias állapotba hozni, illetve esetleg a mellkast.
Szóval, hogy jól álljanak rajtam a pólók...
Milyen konkrét gyakorlatokat ajánlanátok, és milyen rendszerességgel? Mennyi idő alatt lehet nulláról eljutni egy jó kinézetig?
Köszi mindenkinek a válaszokat! :)
Beszólásokat nem kérek, tudom, hogy sokak meg se állnak a kockahasig, tartsd tiszteletben, ha nekem mások a preferenciák! Köszi! ;)
3 honap? Ne viccelj. Meg 20 evesen is minimum 6
Honap kôkemeny, komplex edzes, turmixokkal.
Helló.
Kb ugyan ez a célom és már nagyon de nagyon sokat olvastam és beszélgettem róla. Egyik izom épül a másikra és egy idő után meg fogsz állni növésben mert nem építed a másikat (elmodások szerint).
Ha van kézi súlyzód és van ami hasonlít 1 fekvenyomópadra (én hapadot használok) akkor tudsz egykezessel fekvenyomni, tárogatni és jöhet a fekvő. Fekvőt úgy variálod ahogy akarod. Neten nézz kürül. kb végtelen lehetőség. Bicepsz, Tricepsz-re egykezessel meg nagyon könnyű dolgod van, teli van a Youtube "otthoni bicepsz, triszepsz edzés" néven. Szerintem még jó ötlet beszerezned egy falra szerelhető vagy ajtóra szerelhető, illeszhető húzockódót.(10-15ezer forint). Az elég sok mindent megmozgat.
Tudom hogy ő nem edzéstől lett ilyen de szerintem nem akarsz hasonló lenni se:
Hogy mennyi idő?
Saját példám. 16 évesen egy - másáfél évet edzettem kondiban. persze vidéki nem jól felszerelt volt de tudtam fekve nyomni és egyébb dolgokat csináli. Erőben a duplája lettem, súlyban kb rám jött kb. 5-6kg de lehet hogy tévedek mert már régen volt. Utána azért is adtam fel mert kb nem láttam semmi válltozást alakra. Ez annak is köszönhettem mert kb alig ettem és hát a genetikám se egy tesépítőjé. Ha olvasol cikeket, fórumokat akkor midnig az első szó hogy Kaja és arra figyelés hogy mit is eszel. Ezzel nem lebeszélni akarlak mert akkor saját magamat is lebeszélem most.
Edzésprogram?
Na itt már én is belezavarodtam egy kicsit de a 3.at csinálom én, mert kell a pihenés a regenerációhoz.
1, Hetfő, Kedd, Sezrda : midnen napra 2 izomcsoport utána 1 nap pihi és újra.
2, Hétfő, Kedd, Szerda... Vasárnap. Midnen napra 1 izomcsoport. De nicns pienő max vasárnap.
3, Hétfő, Szeda, Péntek : Minden napra 2 izomcsoport és közte pihenő. Hétvégén pihi vagy max 1 napra még akár 1 láb, vagy has edzés de ne úgy hogy pénteken azokra edzettél vagy Hétfőn fogsz.
4, Hetfő, Szerda, Péntek teljes test edzés (google hogy pontosan micsoda) többi pihi.
Embere válogatja hogy kinek mi a jó és mitől érzi jól magát.
Hogy mennyit miből?
Régen azt verték belém hogy nagy súly kis ismétlés az tömegnövelés (4-5*-6) de mostanra azt olvasom mindehol hogy 4-5*8-15 de ezt már majd valaki okosabb megmondja. Én 4*10-12 csinálom olyan súllyal hogy a végére azért már nehéz legyen de azért még a következő gyakorlatra legyen erőm. Izomcsoportonként van 2 gyakorlatom.
Hogy milyen gyakorlatok?
google = "saját testsúlyos edzés", "Egykezes súlyos edzés" de ha van egy kis rá költeni való pénzed akkor egy olcsóbb rudat is tudsz venni és így nő a gyakkorlataid tárháza.
Nekem se a célom testépítő bajnoknak lenni vagy hogy ne férjek be az ajtón de sajnos másképpen nem fog menni.
Ez nem kőbe vésett dolgok. Ezt mind olvastam, utána jártam, kérdeztem.
Tényleg kaja, genetika, stressz, odafigyelés és idő.
(odafigyelés = nem rángatjuk a súlyt, oda fiygelünk a pozitív és negatívra is, magamon vettem észre hogy miután oda figyeltem rá akkor jobban éreztem azt az izomcsoportot és nem más végezte helyette a munkát)
Megint csak nem lebeszélni akarlak de szerintem ha nekem volt 12óra munka + utazás után 1 órám edzeni akár nappalos vagy éjszakás után akkor baárkinek van! Persze ez most válltozott jó értelemben nálam.
Kitartást és remélem tudtam segíteni és nem írtam baromságokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!