16 éves lánykent,7 év táncolás után érdemes lenne elkezdeni kick boxolni? Esetleg milyen más sportot ajánlanátok nekem? Többi lent:D
Nagyon nagy dilemmával küszködöm, szeretnék tőletek segítséget kérni.
Pici korom óta vallom magam sportolónak, Rg-ztem kosaraztam, táncoltam, egész életemet végig kísérte a sport. 7éve a tánccé a főszerep, azóta rockizok és hip hopozok versenyszerűen, illetve néha néha eljarok zumbázni.
Viszont jövőre úgy néz ki sokan elmennek, már nem lesz ugyanaz a csapat mint régen. A heti 4 edzés és a hétvégi versenyek mellett pedig semmi másra nem jut időm. Rajottem, h ezt így nem lehet tovább folytatni. Arra jutottam, hogy a hip hopot abba hagyom, a rockival pedig úgy döntöttünk közösen, hogy leredukáljuk az edzéseket heti egy alkalomra.
Viszont a hip hop helyett szeretnék valami új sportot elkezdeni. Összeszedtem a gondolataimat, hogy mit is szerettem a táncban. Rájöttem, hogy a táncban a küzdést élveztem csak igazán. Egy hosszú nap után, mikor már mindenből és mindenkiből elegem van végre kiadhatok magamból mindent. Imádtam a kemény edzéseket és azt, hogy a saját hataraimat feszegettem és tényleg a legjobb érzés a sportban, hogy levezethetem a mindennapok fáradalmait.
Ezeket végig gondolva esett a választásom a boxra, ám meggyőztek, hogy inkább a kick boxot válasszam. Kérlek írjátok le a véleményeteket róla, és azt, hogy a leirtak alapján ajánlanátok e nekem. Esetleg ha van más ötletetek, nyitott vagyok mindenre. Egy páran ajánlották a fightot illetve az aerobik edzéseket is.
Egy pár kérdés a végére:
- mi a véleményetek a kick boxos lányokról
- 16evesen nem túl késő elkezdeni?
- 46kilos vagyok, viszonylag izmos, varhatoan fel kell híznom?
- hogyan zajlik egy átlagos kick box óra?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget:D

nem késő, próbáld ki mit veszítesz?
sok a nyújtás (majd a fele az edzésnek) + ütés rúgás
de most várni kell, ki tudja meddig

Én 15 évesen kezdtem anno, nem sok izommal, vékonyan... évekig csináltam, nagyon hamar izmosodtam, formálódtam tőle, imádtam az edzéseket. Fele csapat lány volt :)
Általában úgy zajlottak ez edzések, hogy az elején bemelegítő futás, nyújtás, aztán zsákos gyakorlatok, páros gyakorlatok, vagy meghatározva az ütések rúgások módja vagy freestyle küzdés :D Az volt a legjobb!
Sok volt az egyéb erősítés is, sok hasazás, ilyesmi. És a végén is sok nyújtás.
Én mindenképpen csak ajánlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!