Fiúk/férfiak van itt olyan, aki sportosan néz ki, és a bicepsze befeszítve kb 38-40 cm körül van?
A kérdésem azért tettem fel,mert nekem vékony, 33cm erősítettem fél évig kondiban és ugyanúgy 33cm, csak formásabb lett..
A kérdésem/illetve kérésem az lenne,hogy akinek 38-40 cm körüli a karja (ez a célom)
Az letudná írni,hogy karra milyen gyakorlatokat,milyen ismétlés számban, és mekkora súllyal végzi?
Félreértések elkerülése végett:nem fogom azokkal a súlyokat elkezdeni emelgetni amit esetleg kommentben kapok,hátha felerősödök, még ha el sem bírom.Csupán szeretném látni,hogy kb bizonyos gyakorlatokból mennyit kell még fejlődnöm súly szempontjából.19/f
Durranva 44-45 centi.
Változó hogyan edzem de általában tricepszre mindig 1 gyakorlattal többet végezz.Van amikor 3 gyakorlat bicepsz 4 gyakorlat tricepsz de előfordul hogy többet is végzek.
Minden edzésen más gyakorlat variációkat végzek de leírom akkor hogy a főbb alapgyakorlatoknál mekkora max súlyt használtam eddig.
Bicepsz egyenes rúddal: 50kg 10ism (szabályosan)
Kalapács bicepsz 20kg 20 ismétlés
Scott padon és koncentrált bicepsznél csak "pumpálgatni" szoktam magasabb ismétlésekkel így ott a súly nem számít.
Tricepsz (erre menj jobban rá ha nagy kart szeretnél)
Tolódzkodni csak saját testsúllyal szoktam 3-5 sorozatot.
Szűk nyomás max 100kg 10 ism
A többi gyakorlatnál szintén nem használok túl nagy súlyt.
Egyébként rengeteget számít az étrend és a szabályos normális kivitelezés.
Ne ess túlzásba azzal hogy sok bicepsz gyakorlatot végzel.
Mert a karod nagyobb részét a tricepszed teszi ki!
Nekem 40 centi a karom körülbelül, bár igazán ritkán mérem le. Amúgy sem vagyok túlzottan magas (167 cm), plusz igyekszem a tónusosságra menni, nem pedig arra, hogy minél "nagyobb darab" legyek.
A 2-es válaszolónak igaza van, hogy érdemes több gyakorlatot végezni tricepszre, mint bicepszre. A nevében is benne van, hogy tri- (háromfejű karizom), ill. bicepsz (kétfejű karizom).
Nekem háromféle edzéstervem van: nyomó-húzó, teljes testes, valamint egy olyan, ahol egyik nap kizárólag karozok. Teljes testnél minden nap végzek legalább 1 gyakorlatot mindkettőre, a többinél meg valahogy így fest:
Bicepsz állva egykezes súlyzókkal: 5x10
Bicepsz Scott-padon: 4x10
Koncentrált bicepsz: 4-5x10
Tolódzkodás: 5x10-12
Szűknyomás: 4x10
Koponyatörő: 4x10
Csigás letolás kötéllel ill. rúddal: 4x10 mindkettőből, egy kör ilyen, egy kör olyan.
Igazából magadnak kell kialakítanod, hogy mitől jó, azt viszont jegyezd meg, hogy a kevesebb néha több. Nem tesz jót, ha túledzed magad, mi több, az izmok pihenés közben nőnek.
# 4 Leírtam milyen súlyokkal edzek.
Most írtam privátot mert egy elég primitívet kérdeztél.
Te meg erre azt írod hogy nem segítettünk ?
El mész a pi.csába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!