Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » El vagyok keseredve hogy...

El vagyok keseredve hogy nekem ilyen genetikám van?

Figyelt kérdés
Már fél éve járok edzőterembe személyi edzőhöz, a nulláról kezdtem az edzést. Lány vagyok, normál alkatú de alig van izom rajtam. Erősödés és izmosodás a cél. 2 hónapja jár oda egy másik lány is aki elvileg nem sportolt soha, de szinte mindent ügyesebben csinál, nagyobb súlyokkal, én kb negyed év múlva érhetek el az ő szintjére, és ő most kezdte szinte. Ő átlagos testalkatú. Eléggé zavar és elkeserít hogy bárki aki csatlakozik az edzőnkhöz, erősebb nálam. ( szoktunk időnként kettesével edzeni, azért tudom hogy ki milyen ) Ennyit számít a genetika?
2020. jan. 4. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy csak a genetika van mögötte, lehet, hogy nem elég jól táplálkozol (erről nem írtál). Ha minden rendben van, és ennek ellenére izmosodsz lassan, akkor igen, genetika. De ne keseredj el, ha kitartasz, lassan, de biztosan célt fogsz érni. Ez ilyen, hogy ki milyen lapot húz - de gondolj bele, más területeken nem éppen te vagy a szerencsés? Azért a kinézet nem az első és legfontosabb dolog az életben.
2020. jan. 4. 11:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az edződ csak rossz módszerrel edz téged. Nem működik ugyanaz az edzés ugyanúgy minden embernél. És lehet, hogy te az étrendedre sem figyelsz úgy oda.
2020. jan. 4. 11:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Előírt étrendem van és azt betartom. Nem is a kinézet szempontjából vagyok elkeseredve, hanem azért, mert amúgy sincsen önbizalmam, de az mégjobban leviszi, hogy fél éve már küzdök, és több új edzőtárs bejön az utcáról és fényévekkel előttem járnak és erősebbek,jobban teljesítenek, nagyobb súlyokat lehet adni nekik. Egyébként látszik már változás, erőben és kinézetben is. Nem tudom hogy ez lassúnak számít-e hogy csak ennyit értünk el eddig, vagy hogy ez a jó de ezzel meg vagyok elégedve.
2020. jan. 4. 11:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Akár lehet genetika, de valószínűbb, hogy étrend, vagy edzésmódszer.

Írd le, hogy mit csinálsz/mi van az étrendben, hátha tudunk segíteni.

2020. jan. 4. 11:27
 5/12 A kérdező kommentje:

Étrendemben tojás, csirkemell,túró van, plusz 1 adag fehérjepor, zabpehely, rizs, zöldségek,napi 130 gramm fehérje megvan( vagy azon felül néha ).

Az hogy mit csinálok.. amit az edző mond. Egyébként nagyon jó edzőnek számít és szerintem az is és bízok benne.

2020. jan. 4. 11:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szvsz fölösleges leírnia mit csinál. Biztos, hogy az edzője egy kompetens általános tervet csinál vele, de az, hogy milyenek a kérdező végtaghosszai, izomtapadási pontjai, ízületi mobilitása, stb. nem tudjuk meg, így annál specifikusabb tervet nem tudunk összeállítani.

2020. jan. 4. 11:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már olyan edzőnél, aki nem volt túl kompetens, viszont népszerű, és már az első hét után az általa viszont eladott tápkiegeket javasolt + pár "asztal alatti" cuccot, pedig csak hobbiként akartam elkezdeni edzeni.

Azon felül pedig lényegében bemásolt egy sablon tervet 15-20-as ismétlésekkel "erősítés céljából" + lábnapon térdfájás és egyértelmű mobilitási gondok ellenére a "lábfejen állva sem gond a súllyal guggolás" elképzelés után mondtam, hogy kösz, de kösz nem.

Azóta vannak kétségeim a "biztos jót mondott, mert edző" mondattal kapcsolatban.

2020. jan. 4. 11:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Azért gondolom hogy jónak számít, mert ha látta hogy rosszul csinálok valamit egyből jön és javít és mondja hogy ezt ne így,mert ettől pl derékproblémáim lesznek később ,stb. Edzés közben pedig ha éppen lát olyat aki helytelenül csinál valamit, nyilván nem akkor, amikor éppen én csinálom a gyakorlatokat, hanem mikor pihenek, odamegy és tanácsot ad a másiknak, vagy figyelmezteti hogy miért nem jó ahogy csinálja, figyel ezekre. Cuccokat sose akart rámsózni. Sose csináljuk ugyanazt az edzést lábra, karra, hátra,mellre,stb. Ízületi, vagy bármilyen problémáim nincsenek, és álmomban se gondoltam volna hogy én valaha ilyen súlyokat fogok emelgetni vagy guggolni velük,stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezekből gondoltam hogy jónak számít és mindenki szereti. Nem fényezni akarom őt. Csak én onnan közelítem meg az én problémámat, hogy nem jó a genetikám, lassan fejlődök, vagy ha ez nem is lassúnak számít, de van aki életében nem edzett de olyan erős lábakkal karokkal rendelkezik hogy dupla annyi súlyt elbír,mint én. A vádli jutott eszembe most erről hogy írom. Van akinek annyira izmos, pedig nem tesz semmit érte, van aki évekig küzd az edzéssel de nincs változás.
2020. jan. 4. 12:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy sok mindenen múlik, és nem feltétlen a súlyok nagysága a lényeg, főleg csajként, ha csak nem versenyzés a cél. A cél gondolom, hogy jól nézz ki, legyen rajtad egy minimális izom. Lehet még több izom van rajtad, mint ő rajta. Illetve diétázol ,vagy 'tömegelsz'?Mert diétában is lassabban erősödik az ember (illetve haladóként gyengül). Én állandó edzőtárssal edzem, a gyakorlatok 90% ban erősebb nálam, mégis izmosabb vagyok, és kevesebb a testzsírom.

Felesleges ilyeneken idegeskednek. Biztosan rengeteg dologban meg te vagy jobb. Ha én férfiként azon idegeskednék, hogy mások 5-6 hónap alatt nagyobbak, mint én, aki 2 éve eddz, csak mert ők használnak 'némi segítséget' én meg nem, már agyvérzést kaphattam volna.

2020. jan. 4. 12:46
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Próbáld ki 3 napig, hogy reggelire eszel +50g zabot mondjuk joghurttal, edzés után meg 50g egyszerű ch-t valamit és igyál + 0.5-1l vizet. Három nap után elvileg erősebb leszel.
2020. jan. 4. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!