Ektomorfként van értelme űzni ezt a sportot?
Én tizenévesen a 197 centimhez voltam 74 kiló is, amikor kb kilátszottak a bordáim és úgy néztem ki, mint egy auschwitzi fogoly. 79 kg voltam amikor testépíteni kezdtem másfél éve, még mindig elég vékony. Most 93 kg vagyok és sportos, enyhén izmosnak mondanám magam. Sosem gondoltam korábban, hogy már csak ezt a szintet is elérhetem és még bőven van felfelé, hiszen másfél év testépítő időszámításban még semmi.
Napi 5-6 étkezés, 2 g/testsúlykilogramm állati fehérje, 5 g/testsúlykilogramm szénhidrát, napi 8 óra alvás, napi 5 liter víz és heti 3 edzés. Tápkiegnek vitamincsomagot, ízületvédőt, edzés utáni fehérjét és szénhidrátot, BCAA-t szedek, ami kijön kb. havi 15 ezerből.
De már néhány hónap után láttam a fejlődést és hogy megéri csinálni. Csak akkor tényleg csinálni kell és rá kell szánni az időt, bele kell tenni az erőfeszítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!