Úgy tudom kerülni kell az "egyszerű", finomított (hamar beépülő) édességeket, mint például csokoládét, nutellát, különben a szerzett izomtömeg felett megjelenik a zsírréteg. Jobb a helyzet valamivel ezekkel (alább)?
Lassan beépülő/felszívódó, természetes szénhidrátot tartalmazó (úgy olvastam sokkal kevésbé káros, mind a szervezetnek, mind a látszat tekintetében) gyümölcsök.
Banán, datolyaszilva, szilva, füge (egyik sem aszalt), alma, kiwi, körte, eper.
Ezek fogyasztása esetén sokkal kevésbé zsírosodnak a karok és a lábak ugye? Főleg, ha eddig az évtizedek(!) alatt kizárólag CSAK a hason jelent meg zsírréteg, SEHOL máshol.
Így (finomított cukrok helyett) gyümölcsökkel jobb a helyzet ugye?
A magas cukortartalmú (glükóz + fruktóz) gyümölcsökből pontosan ugyanúgy szívódik fel a cukor, mint ha egy élelmiszerben hozzáadott cukor van, úgyhogy ezen gyümölcsökkel ugyanúgy vigyázni kell, mêg ha rost és vitamin tartalmuk miatt egészségesebbek is, mint a feldolgozott élelmiszerek.
Pl. az alma nem kimondottan magas cukortartqlmű gyümölcs, de fajta függő, nagyon nem mindegy, hogy granny smith vagy starking, red chief. De pl
a füge, szőlő, banán, datolya például keményen cukorbombák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!