Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha valaki itt úgy válaszol,...

Ha valaki itt úgy válaszol, hogy nem támasztja alá a mondandóját tanulmánnyal, az hiteltelen válaszoló, annak nem ér a semmit a szava?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan csak úgy beböfögnek valamit, csináld ezt azt, edd ezt azt, ne edd ezt azt stb. Semmivel se képesek megindokolni, alátámasztani azt amit mond.

Ezek mind trollok gyakorlatilag?

2019. okt. 3. 06:04
 1/6 anonim válasza:
89%
Többször írtam kérdésekre saját tapasztalatot sok mindennel kapcsolatban és le lettem pontozva. Itt nem mérvadó semmi, 80%-ban munkanélküliek irkálnak ide egész nap és annyira beleélik magukat, hogy ilyen anonim oldalon is képesek belekötni a másikba.
2019. okt. 3. 06:17
 2/6 AnonimAthlet ***** válasza:
100%

Mert itt általában egyéni tapasztalatokra, saját véleményekre kíváncsiak az emberek, nem pedig orvosi disszertációkra.

Ha valaki orvosok álltál alátámasztott kutatásokra kíváncsi akkor a Google jó barát. :)

2019. okt. 3. 07:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre semmi szükség, ahogy utolsó írta az egyéni tapasztalat egy laikus számára mérvadó, egy tanulmány kevésbé, mivel egyrészt nem érti (sokszor én sem értem mert nem vagyok sem vegyész, sem élelmiszermérnök, sem dietetikus), másrészt az ott leírtakat nem tudja alkalmazni. A harmadik eset a félreértelmezés, de az az elsőből fakad.

A legtöbb téves sztereotípiát józan paraszti ésszel és egy minimális logikus gondolkodással le lehet "rombolni".

2019. okt. 3. 08:09
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem. Jogos amit mondotok.

Csak akkor nem értem engem miért ugat le mindig mindenki amikor a saját tapasztalataimat osztom meg és azonnal publikációt követelnek, hogy azzal támasszam alá a mondandómat.

Ilyen folyamatosan problémás téma az edzés utáni ch bevitel.

2019. okt. 3. 08:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem szokasom ilyen szinten um. szamonkerni, ki kell probalni, nem olyan osszetett dolgok ezek, hogy elerhetetlen legyen a sajat meggyozodesen alapulo velemeny.

Elmeletben nyilvan jol hangzanak ezek a kis pluszok (ch, bcaa, tejsavo, alvas, makro es kaloria betartasa, stb.). Gyakorlatban a fejlodest tekintve onmagaban egy napi 6,5 es 8 oras alvas, egy edzes kozbeni 15g bcaat tartalmazo turmix es a viz, edzes utani 30-40g tejsavo es a viz, 6 vacy 8 ismetleses sorozatok, +-20g napi makro elteres kozott semmi kulonbseg nincs. Ha mindenre odafigyelsz (nagyon sok dolgot meg nem is soroltam ide) akkor osszegzodnek, nemileg hozzatesz a fejlodeshez. Erre mondjuk azt hogy eletmodvaltas, vagy inkabb testepito eletmod. Naturban ez annyit tesz ki, hogy 1-2 kiloval nagyobb tomeggel hozot az adott testzsirt, vagy ugyan azt a tomeget 1-2%-al kisebb zsirral hozod. Ergo nincs ertelme, senkit nem fog erdekelni az, hogy te most 90kg vagy 9% zsirral, vagy 88kg 8% zsirral. Verseny szinten pedig tobbet szamit a felhasznalt kemikalia minosege, mennyisege, es addig ameddig a verseny napjan +- par deciliter vizzel, vizhajtassal, vagy par 10g szenhidrattal 2-3 helyezest is tudsz modositani az eredmenyeden, teljesen folosleges elveszni ilyen szinten a reszletekben, szinte biztos hogy csalodni fogsz.

Akkor meg minek vitazni meg tanulmanyt linkelgetni az edzes utani ch-rol, alvasidorol, a hasznalt ismetlesszamrol stb. Ez a sport annyira bonyolult, sok tenyezos, hogy ha az egyeni adottsagokat (fizikum, emesztes, regeneracio, stb.) figyelembe vesszuk, rahuzhatunk egy semat, aki komolyabban akarja csinalni ugy is szemelyre szabja az edzestervet, etrendjet, piheneset, mindent.

2019. okt. 3. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:
75%
Ha nincs mögötte semmilyen indoklás akkor az valoban nem ér semmit a szememben. Nem orvosi kutatás kell,de ha annyit nem tud megindokolni hogy én számomra ezért még ezért volt jobb akkor szerintetek milyen tapasztalata van e téren? Ha én kipróbálok valamit akkor még tudom indokolni saját tapasztalataimmal legalább! Ahogy mindenki más is aki ertelmes és tényleg van benne tapasztalata 🙂
2019. okt. 4. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!