Testépítő körökben mit jelent a "báttya, bástya, stabil" kifejezések?
Figyelt kérdés
2019. szept. 13. 10:53
1/6 anonim válasza:
Paraszt vagyok és ennyi a szókincsem.
Ezt jelenti.
2/6 anonim válasza:
Homoszexuális kapcsolatot a két(három) beszélgetőpartner közt. Azaz nem csak a súlyokat, egymást is nyomják.
5/6 anonim válasza:
Nem kimondottan testépítő körökben jellemző. Egy csóró kerületben lakok Budapesten, ahol a buszon nagyon sok huszonéves vagy legfeljebb harmincas munkás kinézetű arc utazik a lakótelepről a munkahelyére, és rendszeresen hallom, hogy ezeket a szavakat használják egymás között. A báttya, bástya sima megszólítás, ugyanaz mint a "tesóm", "tesám", de ezeket nem csak cigányok használják. A stabilt meg simán pozitív jelzőnek használják. Pl. "Stabil a verdád, báttya", ez nem azt jelenti, hogy megbízható vagy nem dől el a kocsid, hanem általánosan azt, hogy jó a kocsid.
6/6 anonim válasza:
Na, már ezt is rá akarják húzni a testépítőkre...? Testépítő körökben én még nem hallottam senkit aki ezeket a kifejezéseket használta volna... Ellenben van pár fiatal nem sportoló, mai szóval élve "páva gyerek" ismerősöm, ők használják ezeket a szavakat... Facebookon is csak hasonló kaliberű srácoktól látok ilyen kommenteket, testépítőktől még sosem láttam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!