Pihenjek egy hetet?
1 hét alatt kb semmi izmot nem fogsz veszteni. Ha szeretnéd, hagyj ki nyugodtan 1 hetet.
6 edzés elég sok, de nem tudjuk mennyire kemények. De még ha csak közepesek is akkor is az a baj, hogy a tested szinte minden nap kapja a stresszt amit az edzés ad és nem tud pihenni. 3-4 nappal lehet jobban járnál.
Én alsótest-felsőtest bontást javasolnék. Heti 4 napra egész jól elosztható.
Testépítésben szoktak "deload" heteket csinálni időnként egy-egy hosszabb időn át való folyamatos edzés után.
Lényegében, hogy elkerüljék a túledzést.
A deload héten ugyan úgy edzenek, csak kisebb súlyokkal, hogy kevésbé erőltessék meg magukat, jobban regenerálódjanak és a következő hét után új erővel vágjanak bele az edzésbe.
Ez nem mindig 1 héten át tart. Sokan már nem hetekben mérik az edzést, hanem napokban. Pl.: Nekem 6 napos ciklusaim vannak, amiből 4-et vagyok konditeremben.
Szóval ha 1 hétre leállsz az nem igazán deload hét, de ahoz hasonlóan még jó is lehet. Pl.: Volt hogy betegség miatt kihagytam egy hetet, amikor vissza tértem erősebb voltam mint előtte, mert az izmaim kaptak egy régóta várt pihenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!