Ektomorfként hiába szedek tömegnövelőt (55 kg,180 cm). Sosem leszek izmos?
Figyelt kérdés
2019. aug. 23. 20:41
11/12 anonim válasza:
Ektomorf vagyok, 62kg voltam 183 centivel 3 éve, most 86 vagyok. Nem tudom, írták-e már előttem, de terhelés (értsd: kemény edzés) nélkül a szervezeted nem fogja felhasználni a tömegnövelőben lévő fehérjét, sem a szénhidrátot. Heti legalább 3 kemény edzés kell, kifulladásig (mikor már nem mozdul pl. a karod a súlyzóval). Ha csak ülsz, esetleg emelgetsz kicsit, akkor előbb-utóbb elkezdesz zsírosodni, ektoként az rohadt ronda lesz, ne várd meg. Nagyon vékony lehetsz az adataid alapján, a kajálás biztosan messze elmarad az optimálistól, így magasabb szénhidrát tartalmú tömegnövelő kell (a gyomrod is elég szűk lehet, így nem is fogsz tudni jó sokáig rendesen enni). Ne csüggedj, csak tessék edzeni. A rendszeresség a titka, meg kell tanítanod a testednek, hogy a terhelés állandóan visszatér, ezért kezdjen nőni! Keress súlyzós edzésterveket (pl. itt: [link] mert 55 kilóval senki nem akar 120 kilós batár szörnyek közé járni kondizni. Tapasztalatból tudom, hogy meg lehet csinálni. Az eleje pokol, de pár hét alatt elkezd ráállni a szervezeted és elmúlik az égő érzés, a fájdalom, az izomláz is elmarad. Sok sikert!
12/12 anonim válasza:
10# Mi az hogy nem értek a témához? :D A tömegnövelő az amit leírtam.
Azért nem nő, mert nincs megfelelő kalória többletben és ez annak ellenére is lehetséges hogy tömegnövelőzik hiszen az nem csoda szer, csak egy táplálék kiegészítő, ami megkönnyíti az étkezést.
Ebben mi nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!