Görkorcsolya vs síelés?
Kedves Fórumozók!
Hozzáértőt szeretnék kérdezni, aki akár edző, akár testnevelő tanár, hogy a görkorcsolyázás megtanulása mennyire felel meg a síelés elsajátításának? Úgy értem, aki megtanul görkorcsolyázni, annak hasonló élmény sílécet kötni a lábára? Azáltal a síelés jó részét el tudja sajátítani? Pl. egyensúlyérzék, sebesség, irányváltás, csúszástól és hirtelen sebességnövekedéstől való aggodalom? (utóbbi természetes szinten, hiszen ha az ember az elején van, természetszerűleg kicsit fél, de pont az a cél, hogy ezt leküzdje) A kérdés annak szól, hogy ha az ember a jövőben szeretné felcsatolni a léceket, mennyiben segít a görkorcsolyázás elsajátítása? A síelésnek kb. hány százaléka tanulható meg általa, egyáltalán hasonló koordinációs mozgást igényel-e a 2, vehető-e hasonlónak az említett szempontokból a 2 sport, vagy pedig görkorcsolyázással nem nagyon lehet megalapozni a síelés megtanulását, elsajátítását?
Előre is köszönöm!
A síelésnek köze nincs a görkorcsolyázáshoz!
Teljesen más mozgás koordinációt igényel.
Szóval ha síelni akarsz akkor síelj és ne korcsolyázz, mert attól nem lesz könyebben megtanulható.
Nincs sok köze a ketőnek egymáshoz...
Kb. mint a jegkori gördeszka...
Egyáltalán semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Ha mégis nagyon keresnék valami hasonlóságot a kettő között, akkor azt mondanám, hogy a síelésnél használatos "hóeke" fékezés használható a görkorinál is, ha lejtőn mész lefelé.
Szia!
Nekem a görkorinál picit segített a síelés, de tényleg csak picit. A rendes korcsolyázás állítólag használ, tehát ha valaki gyerekkorában korcsolyázott, és felnőttként tanul síelni, annak segít. De a mai lécekkel szerintem már nem egy nagy etwas alapszinten biztonságosan síelni megtanulni, ha jó az alap mozgáskoordinációd. Azt meg ugye a görkorcsolya ugyanúgy fejleszti.
A biztonságos síelés nem azt jelenti, hogy lassan, de biztonságosan mész,hanem azt hogy bármekkora sebességnél meg tudsz állni....
Egyébként mint már írtam semmi köze nincs egymáshoz...
Teljesen más a mozgás mind2 sportnál, azt hogy az előző válaszolónak jól ment az pusztán szerencse, vagy tehetség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!