Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » A jéghoki veszélyes?

A jéghoki veszélyes?

Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok, és elszeretnék kezdeni jéghokizni. Korcsolyázni nagyjából tudok, de a jéghoki veszélyes sport? Ettő félek.

2017. nov. 12. 19:29
 1/6 Maio válasza:
80%
Szerintem veszélyes.
2017. nov. 12. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Hát ha azt vesszük, minden sportnak megvannak a maga veszélyei.

Most nem elriasztás képen, de 1-2 éve volt egy olyan eset, hogy egy meccsen az egyik eleső játékos korcsolyájának pengéje átvágta a légcsövét. Ha akkor gyorsan nem szorítják el neki, már nem élne a csávó. És akkor még a korongról nem is beszéltünk, ami szintén képes komoly sérüléseket okozni. Szóval én biztos paráznék tőle.

2017. nov. 12. 19:46
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
Bocs, azt nem írtam oda, hogy a kapusnak a légcsövét vágta át.
2017. nov. 12. 19:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
nem vágta az át a légcsövet, annyira nem veszélyes,, kb 2-3 évente van 1 haláleset az egész világon
2017. nov. 13. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Szia, én kapus vagyok, lány.

Megvan a veszélye ennek a sportnak is, de szerintem nem jobban mint más sportágaknak. Lovagoltam mielőtt elkezdtem a jégkorongot, hát, meg se tudom számolni, hányszor estem lóról, hányszor lépett rám ló, fejeltünk össze az állattal, vagy a jóeég tudja mi volt még.

Ez egy nagyon gyors sport. Gyorsabb mint a foci, (ahol alig van rajtad védőcucc, mégis, ha egybecsúszol valakivel, vagy rosszul rúgod el a labdát annyi a bokádnak, lábadnak) vagy a kézi (ahol szintén alig van rajtad védőfelszerelés, ott meg előfordul, hogy egymásnak rohannak vagy belelkönyökölnek egymásba a játékosok) vagy akármelyik más sport.

Ennek a sebességnek megvan a veszélyforrása is, nekiütközhetsz a palánknak, vagy eshetsz rosszul, de hát, nincsen rózsa tövis nélkül.

A nagyon csúnya balesetek, (korcsolyavágás, törés stb) azért ritka, de előfordul.

Ne félj kipróbálni. Ha tetszik, megszereted, akkor ez egy szerelem (Nekem egy hete lőtték el a térdemet, de alig várom hogy visszamenjek a kapuba), ha pedig nem, hát legalább el tudod mondani, hogy kipróbáltad.

Keress egy amatőrcsapatot, ahol az első edzés altalában ingyenes, és próbáld ki.

2017. dec. 7. 14:06
 6/6 anonim válasza:
100%
Szerintem, ha megvan a védőfelszerelésed, akkor nem olyan vészes. Én 1 éve jégkorongozom, fiúkkal meccsezek (14 éves lány vagyok) és engem is ugyanúgy felborítanak meg minden, de nem fáj a védőfelszerelés miatt. Szerintem nem egy veszélyes sport.
2017. dec. 9. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!