A snowboard-ozás vagy a síelés az egyszerűbb?
azt mondják, ha már tudsz síelni, nehéz átváltani deszkára (én csak deszkázni tudok, de valszeg fordítva is így van).
ha meg mind a kettőt nulláról kezded, akkor teljesen egyénfüggő. nekem ugymond ösztönösen jött a deszkázás, nem okozott gondot, hogy össze van kötve a két lábam, viszont anyám megőrül, ha nem tudja a két lábát külön mozgatni. szóval ki kell próbálni.
amit a deszkázásról mondhatok: az elején sokat esel és bénázól (mint minden más sportban, ha kezdő vagy), de ha elszánt vagy, 2-3 nap alatt meg tudsz tanulni, utána meg gyakorloni-gyakorolni-gyakorolni.
(ez teljesen egyéni vélemény, de én a helyedben már csak azért tanulnék meg inkább deszkázni, mert látványosabb, mint a sí - már csak azért is, mert kevesebben vannak a deszkások - másrészt többet trükköszhetsz is)
Én a síelést ajánlom kezdésnek. 5 év síelés után megpróbálkoztam a boardal, de több szempont miatt sem tetszett.
1. a sík libalegelőkön nagyon macerás végigcaplatni, ha elfogy a lendülteted - Ez síben a botok miatt nem jelent gondot.
2. nehezebb stabilan megállni a deszkán mer ha nem az élén van könnyen eltaknyolhatsz - ez a felhúzós lifteken jelenthet nagyobb problémát.
3. nem látod mi van előtted. a tanulási fázisban van, hogy teljesen háttal kell menni a lejtőnek. persze lehet nyakat tekergetni de hosszú távon fárasztó.( De nyilván nem ez lesz a kizáró ok :) )
szóval a síelés szerintem több okból is könnyebb/élvezhetőbb. Hogy mennyi idő megtanulni arra nem emlékszem de egy jó oktató segítségével gyorsan fel lehet fejlődni.
remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!