Melyik könnyebb? Jégkori vagy görkori?
Egy kezdőnek a jégkori jóval nehezebb szerintem. Én már rutinos görkoris voltam, amikor először jégre mentem, ezért nem volt nagy gubanc, de azért szokatlan volt. A jégkori sokkal kisebb erőkifejtés hatására is mozdul, és hajlamos olyan dolgokat csinálni, amiket a görkori egyáltalán nem (pl. oldalirányú kúszás, szitálás).
A lényeg, hogy legyen normálisan megköszörülve, ahogy az éle kopik, úgy fog növekedni a kúszási hajlam, de azért 2-3 órát nekem még úgy is ki szokott bírni az éle, hogy azért gyilkolom rendesen (hokikanyar, koszorú).
Mindent egybevetve én a jégkorit sokkal jobban szeretem. Baromi gyors tudsz vele lenni, és imádom a hangját, ahogy karcol :)
Sok sikert és jó szórakozást :D
na, végre egy jeges! én is ebben reménykedem.
15 év műkori? mármint akkor ez neked nemcsak hobbi?
Szia! Nem tudom, mi a pontos oka annak, hogy épp a Műjégre mennél, de szerintem 1. korizásra abszolut elegendő, ha egy ingyenes pályára mész ki.
A Bálnánál lehet korit kölcsönözni és a palámk mentén kapaszkodni... 30-40 perc után valószínűleg úgyis megunod, ahhoz meg a Műjég belépőjegy-ára kicsit húzós.
Én 2 hete 10 év kihagyás után ott "koriztam" kb. fél órát.. elsőre elég is volt annyi, elfáradtam. Sok kezdő volt kinn, így a lassúak kívül, az ügyesek belül haladtak. Ha valaki tud korizni, az már más lapra tartozik, ahhoz az a pálya nagyon kicsi... (Most hétvégén már a Balatonra merészkedtem, és hamar visszajött a tudás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!