Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Melyik könnyebb? Jégkori vagy...

Hosszúhajú kérdése:

Melyik könnyebb? Jégkori vagy görkori?

Figyelt kérdés
Nem várok tovább, jövő héten kölcsönzök egy jégkorit és jégre megyek. Hosszú évekkel ezelőtt próbáltam az egysoros görkorit, de akkor is elnyaltam, mikor ketten fogtak két oldalt. Mire számíthatok jégkorin, könnyebb, vagy nehezebb?

2017. jan. 19. 21:25
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%

Egy kezdőnek a jégkori jóval nehezebb szerintem. Én már rutinos görkoris voltam, amikor először jégre mentem, ezért nem volt nagy gubanc, de azért szokatlan volt. A jégkori sokkal kisebb erőkifejtés hatására is mozdul, és hajlamos olyan dolgokat csinálni, amiket a görkori egyáltalán nem (pl. oldalirányú kúszás, szitálás).

A lényeg, hogy legyen normálisan megköszörülve, ahogy az éle kopik, úgy fog növekedni a kúszási hajlam, de azért 2-3 órát nekem még úgy is ki szokott bírni az éle, hogy azért gyilkolom rendesen (hokikanyar, koszorú).

Mindent egybevetve én a jégkorit sokkal jobban szeretem. Baromi gyors tudsz vele lenni, és imádom a hangját, ahogy karcol :)

Sok sikert és jó szórakozást :D

2017. jan. 19. 21:35
 2/20 longlife válasza:
És inkább műjégre menj első 1-2 alkalommal,mint hepe-hupás göröngyös fagyott tóra.
2017. jan. 19. 21:49
 3/20 anonim válasza:
100%
Szerintem is a görkori könnyebb. Már próbáltam mindkettőt, jégen sokkal könnyebb elesni és tovább tart mire belejössz.
2017. jan. 19. 21:50
 4/20 A kérdező kommentje:
húha! de kár, akkor mély vízbe ugrom :( igen, műjégre megyek. ha nem felejtem el, megírom mi lett. ha nem írok, akkor belehaltam...
2017. jan. 20. 01:03
 5/20 anonim válasza:
Na, milyen volt? :)
2017. jan. 20. 20:25
 6/20 A kérdező kommentje:
még élek :) de csak azért, mert csak a jövő héten megyek :(
2017. jan. 20. 23:58
 7/20 anonim ***** válasza:
Szerintem jégen könnyebb 15 éve műkorcsolyázom, de görkorcsolyában még mindig nagyon bizonytalan vagyok. Jóval egyszerűbb megszokni a jégen csúszást, mint a betonon döcögni 😊
2017. jan. 21. 10:47
 8/20 A kérdező kommentje:

na, végre egy jeges! én is ebben reménykedem.

15 év műkori? mármint akkor ez neked nemcsak hobbi?

2017. jan. 21. 18:55
 9/20 pgyomber válasza:
9%

Szia! Nem tudom, mi a pontos oka annak, hogy épp a Műjégre mennél, de szerintem 1. korizásra abszolut elegendő, ha egy ingyenes pályára mész ki.

A Bálnánál lehet korit kölcsönözni és a palámk mentén kapaszkodni... 30-40 perc után valószínűleg úgyis megunod, ahhoz meg a Műjég belépőjegy-ára kicsit húzós.

Én 2 hete 10 év kihagyás után ott "koriztam" kb. fél órát.. elsőre elég is volt annyi, elfáradtam. Sok kezdő volt kinn, így a lassúak kívül, az ügyesek belül haladtak. Ha valaki tud korizni, az már más lapra tartozik, ahhoz az a pálya nagyon kicsi... (Most hétvégén már a Balatonra merészkedtem, és hamar visszajött a tudás.)

2017. jan. 23. 16:59
 10/20 anonim válasza:
71%
Lanyom 17 eves. Kicsi koratol volt gorkorcsolyaja. Esett-kelt, nem szerette. Legutobb par eve hasznalta. A jegkorcsolya viszont egy honapja elsore ment neki. Sokkal batrabb vele.
2017. jan. 27. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!