Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Versenyezzek vagy maradjon...

Versenyezzek vagy maradjon csak hobbi? (Többi lent)

Figyelt kérdés
8 éves koromban kezdtem műkorizni hobbiból mert a nagynéném edző. Azóta még egyetlen versenyen sem voltam mert elso volt a tanulás és tényleg inkább csak hobbi. Most viszont már eljutottam a dupla és a tripla ugrásokig és a nagynéném szerint tehetséges vagyok. Kezdjem el versenyszerűen csinálni vagy maradjon csak hobbi?
2016. ápr. 21. 16:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Amit szeretnel azt csinald, ezt nem mi kell eldontsuk
2016. ápr. 21. 17:01
 2/12 anonim ***** válasza:

Nincs olyan műkorcsolyázó aki triplát ugrik és nem versenyez. Főleg, hogy vannak hobbi kategóriás versenyek is, tehát aki hobbi szinten csinálja azt is küldik versenyezni.

Kétlem, hogy a tripláiddal rejtegetnének, amikor alig vannak versenyzők akik tudnak triplákat. Szóval leírnád pontosan mi is a helyzet..

2016. ápr. 21. 20:05
 3/12 anonim válasza:
Mindenképpen próbáld meg a versenyzést is:)Ha nem tetszik, akkor max. csak hobbi marad:)
2016. ápr. 21. 20:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy perfekt ugrok tripla es dupla ugrásokat. Próbálkozok velük. És tudom hogy vannak amatőr versenyek is de a szüleim nem támogatnak ebben mert szerintük később majd a tanulásból fogok megélni nem a korcsolyábol.
2016. ápr. 23. 12:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezért ez így nem egyértelmű. Azt írtad, hogy eljutottál a triplákig. Ha triplákat ugrasz, akkor mehetsz az A keretbe, kapsz támogatást stb. Ilyenkor tényleg megéri, mert Magyarországon kevesen ugranak triplákat, így komolyan is csinálhatod.

Ha csak gyakorlod a duplákat, na akkor viszont egészen más a helyzet, akkor hobbi szinten érdemes gondolkodni. (Függ még, hogy hány éves vagy). Szóval ezért lenne jó ha pontosan leírnád, hogy melyik ugrást csinálod tisztán.

2016. ápr. 23. 13:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Pl egy dupla axelt meg tudok ugrani úgy hogy nem csak azért nem esek el mert szerencsém van. A triplákkal próbálkozom de "hibátlanul" szerintem még egyet sem ugrottam. 16 éves lány vagyok és ha bekerülnék egy jó egyesületbe lehet hogy lenne esélyem. Viszont mivel még nem vagyok felnőtt igy ehhez a szüleim belegyezése is kell ők meg nem akarják. És ugye most suliban is hajtani kell ugyhogy edzeni is alig engednek
2016. ápr. 24. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Kor szerint junior versenyző vagy. Ha indulni szeretnél versenyeken, akkor jó lenne teszteken részt venni, ahol pontosabban felmérik a tudásodat. ISU junior szint emlékeim szerint 2A, 1 tripla min dupla-dupla kombináció, 4 szint forgás, 3 szint lépéssor. (De kérdezz rá lehet, hogy volt változás.)

Kérdezz rá a szövetségnél (moksz.hu) mikor van a legközelebbi teszt.

Ha nem rendeznek a közeljövőben tesztet, akkor az edződ is segíthet eldönteni milyen szinten érdemes korcsolyáznod.

2016. ápr. 24. 13:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:D Esetleg tudnátok ajánlani jó egyesületeket vagy edzőket?
2016. ápr. 24. 17:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez függ hol élsz. A nagynénid kit ajánl?
2016. ápr. 24. 19:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Budán lakok úgyhogy Pest és környéke. Ő a Jégcsillag SE-t ajálja. Nem tudom van-e valakinek valami tapasztalata ott?
2016. ápr. 24. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!