Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Életlen lett volna korcsolyám?

Életlen lett volna korcsolyám?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen korcsolyám nem rég vettem,bár kezdő vagyok.

A pályánál megkérdeztem,hogy megélezik-e,mert ugye még nem mentem benne és a férfi megkérdezte,hogy mennyire vagyok,profi?Mondtam,hogy semennyire kezdő vagyok,így azt mondta,hogy akkor nem szükséges.Viszont a jégen nem bírtam benne menni(lehet,hogy azért mert eddig a pályán bérelt női jégkori volt rajtam,nem tudom),egyszerűen alig csúszott,illetve miközben löktem magam akkor csúszott ki oldalra és fura volt nagyon.

A barátaim azt mondták,hogy azért mert úgy akarok benne menni,mint a nőibe és,hogy belső élen kell menni,mert az van megélezve,de nekem belső élen is alig ment.

Nem tudom mi lehetett a baj,szerintetek?Legközelebb megéleztessem?Akkor jobban fogok tudni benne menni?

2015. dec. 13. 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet megmondani. Nagyon egyszerűen észre lehet venni, mikor lököd magad, akkor csúszik a lábad. Ennyi. Mikor kanyarodsz, akkor is.
2015. dec. 13. 12:21
 2/4 anonim válasza:

Életképtelen vagy az élezős férfival, és a többiekkel együtt akik veled voltak. A bolti korik általában nincsenek megélezve, de ezt egyszerűen te is meg tudtad volna nézni (vagy legalább egy férfi, akiben van annyi segítőkészség), ha rápillantasz arra a fém csíkra, ami az alján van.

Legjobb lenne, ha mielőtt belekezdesz valamibe, utánaolvasol hogy hogyan működik.

2015. dec. 13. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:

1. A bolti korik általában nincsenek megélezve.

2. Egyszerűen otthon is meg tudod nézni hogy éles-e a korid: óvatosan élre merőlegesen kezdd el simítgatni, és ha azt érzed, hogy az él széle inkább gömbölyded, tompa mint hegyes és éles, akkor bizony el kell vinni éleztetni.

3. A jégen abból veheted észre, hogyha próbálsz megállni, kicsúszkál oldalra a lábad, folyton magad alá kell húzni. HA rendesen kanyarodsz, akkor is, kicsúszkálhat a lábad. tehát jobban csúszik mint egy szappannal bekent vödör takonyba ejtett tükörponty.

4. Írtad kezdő vagy: én jégkorongozom, de nekem is macerás életlen korcsolyában menni, persze hogy jobb lesz, ha megélezteted.

Szóval, de, már az első használat előtt meg kellett volna éleztetni a koridat.

2015. dec. 15. 12:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Bolti korcsolyák SOSINCSENEK megélezve!! Nekes nem életlen volt a korid, hanem effektív nem volt éle. Menj és éleztesd meg a koridat, akár kezdő vagy akár nen, senki sem tud teljesen tompa korcsolyával megmaradni a jégen.
2015. dec. 16. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!