Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Első jégkorcsolyázáshoz tippek?

Első jégkorcsolyázáshoz tippek?

Figyelt kérdés

Pénteken fogok először jég korcsolyázni és lenne gy pár kérdésem.Először is,hogyan állok meg és indulok el?Valamelyest tudok görkorizni,de abból is nagyon kezdő vagyok,megállni nem nagyon tudok.Jégkori mennyivel másabb?A kori kifogja kezdeni a lábam?Mit vegyek fel,hogy ne törje fel a lábam?És a pályán kabátban kell lenni vagy pulóverben?ÉS most lesz a szezon első nyitása a barátaimék meg elvisznek és szerintük tele lesz,megtudnék tanulni korizni sok ember közt,úgyhogy még életemben nem voltam jégen?

Köszi a válaszokat!

2015. nov. 11. 21:20
 1/3 anonim ***** válasza:

1. fogod a palánkot, és mellette mész, vagy a barátaidba kapaszkodsz. Magadtól nem fogsz te elindulni még.

2. sokkal, mert a jég piszkosul csúszik, én rutinos koris vagyok, de az első 2-3 perc kegyetlen bénázással telik :D

3. zokni, és esélyes,flőeg, ha új és nincs betörve

4. pulcsi elég, bár koriztam már nagykabátban is, olyan hideg volt a csarnokban

5. dehogy fogsz megtanulni, talán, ha egy hónapon át heti 2-3x kimennétek... :)

Ügyesen, és kesztyűt vegyél (ha ne adj' isten átmennek a kezden, kisebb sérüléseket szenveds)!

2015. nov. 11. 21:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,de minimális görkori gyakorlatom van,és mivel mi kb. 2-3 órát leszünk jégen akkor se fog nagyon menni?
2015. nov. 12. 20:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia!Teljesen jól ment a kanyarodással nagyobb baj volt,mint a megállással.Igaz 6-szor vagy 7-szer estem,de egyébként teljesen jó voltam,gyorsan is mentem,előztem is semmi baj nem volt!
2015. nov. 21. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!