Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Korit szeretnék venni, mit...

Korit szeretnék venni, mit figyeljek rajta?

Figyelt kérdés
Korit szeretnék venni használtan, de fogalmam sincs, hogy mit kell rajta figyelni. Honnan tudhatom, hogy megfelelő és biztonságos e, mit nézzek meg rajta? Abból hogy van a számozás, tehát akkora kell belőle mint amekkora alapból a lábméretem? Előre is köszönöm :)
2010. márc. 11. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy fél számmal legyen nagyobb,mint a lábad.És ha belebújsz és szorosan megkötöd,akkor tudod-e külön mozgatni a bokád,ha igen,akkor nem jó.Ez csak a bőrből készült korikra igaz,mert a műanyag nem törhet meg.
2010. márc. 11. 19:59
 2/7 anonim válasza:
100%
az is fontos,hogy a kerekei ne nyikogjana,és hogy ne legyem nagyon műanyag(mármint gumi legyen) a kereke
2010. márc. 11. 20:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kategória: Sport, mozgás > Téli sportok

Szerintem nincsenek kerekei egy jégkorinak =)

2010. márc. 11. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

-Ne legyen műanyag!

Kiemelten fontos a méret!!!

• Ha a láb még növésben van! Vásárlásánál az a jó, ha az embernek két újja befér a sarkához miközben, teljesen előrenyomja a lábát.

• Érdemes kivenni belőle a betétet és rátenni a lábat.

• Maximum egy számmal vegyünk nagyobb korcsolyát, mint amekkora a láb.

• Mindig fűzzük be a korit és járkáljunk benne egy kicsit.

• Ha nagyon hosszú a fűző vágjunk le belőle (kettőnél többször nem kell körbe kötni)

• Ha megvettük a korcsolyát kérdezzük meg az eladótól, hogy hogyan kell a lábra alakítani.

1. sütős: elsősorban a drágább korik, amiket elektromos sütőben kell előmelegíteni majd melegen felhúzni, de ezt csak szakember tegye

2. sima: a korik általában nem sütősek, de ezeket nehezebb a lábra alakítani, de fontos, mert törheti a lábat. A korit melegvízben áztatott zoknival húzzuk fel, szorosan kössük meg majd, egy-két órát viseljük, esetleg sétáljunk benne, így a lábra alakul.

2010. márc. 13. 14:48
 5/7 anonim válasza:
82%
ó bocs,azthittem h görkotiXD
2010. márc. 13. 21:38
 6/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :)

utolsó válaszolónak: semmi baj :D velem is megesik h elnézem, és neked is köszönöm a választ :)

2010. márc. 14. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
bocs az OFF-ért, de ez velem is folyton megesik =) Tegnap véletlenül egy 3 éve feltett kérdésre válaszoltam, mert benéztem a dátumot :)
2010. márc. 24. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!