Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Miért síelnek többen, mint...

Miért síelnek többen, mint snowboardoznak?

Figyelt kérdés
Sípályán kb mindenki síel, és csak páran snowboardoznak. De, miért? Síelés az könyebb, mint a snowboardozás? Én még nem proáltam a sí-t de szerintem snowboardozni egyáltalán nem nehéz... Ott nincs ilyen sok fajta mozgás, meg minden... De, mindenhol a síelés megy, meg a Tv-be is a snowboardról szinte szó sincs, csak a sí... Miért?
2010. jan. 8. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert a snowboardot nem tartják biztonságosnak és nehezebb is megtanulni
2010. jan. 8. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
a snowboard később terjedt el, fiatalabb sport. Emellett nehezebb megtanulni úgy mozogni, hogy a két lábad össze van kötve - nem ez a megszokott állapot.
2010. jan. 8. 12:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Hogy-hogy nem biztonságos? Síelésnél is összetöröd magad, hogy eltörik a vállad, kezed, lábad...stb. Nem csoda, hogy télen annyian megsérülnek... Én nem hinném, hogy a sí biztonságosabb lenne
2010. jan. 8. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Jó akkor ne hidd el. És találd ki akkor egyedül, hogy mindenki miért sizik
2010. jan. 8. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem pont az a "bajom", hogy egyre többen snowboardoznak. 8 éve síelek kb, megosztom a tapasztalataimat. Én azt mondanám, mivel ezt hallom a környezetemből, hogy könnyebb megtanulni snowboardozni, és a fiataloknak általánosságban jobban is tetszik. A Magyarországhoz közelebbi, kisebb vagy közepes síterepeken rengeteg boardost látok. 5-6 órás úttal a nagyobb, komolyabb síterepeken meg úgy veszem észre kisebb az arány. Az a fő baj, ha elveszted az egyensúlyt, nem tudsz kilépni, hogy korrigálj. Seggre ülsz, vagy a csuklódat teszed le. Ebből adódik, hogy sokan eltörik a kezüket. Persze egyik sem egy veszélytelen sport, komoly sérülésre kb egyforma esélyt látok én, de ilyen "enyhébb" törések, stb gyakoribbak. Ehhez jön még az, hogy a fiatalok óvatlanabbak. Még én is csak 20 éves vagyok, de mindig az adrenalint hajtjuk, szűz hegyoldalakon jövünk le, akármi lehet a hó alatt.. ilyenek. Szerintem trükközni, ugratni is könnyebb boarddal, csak mint fenn említettem, abból van a csuklótörés:) Egyébként nem tudom hol nézed, de az extreme sport csatornán meg mostmár az eurosporton is sokat látok snowboardosokat. Persze mint azt már előttem írták, fiatalabb a sport, így érthető, hogy síelőket többet mutatnak. Emlékszem 12 éves korunkban mennyire szidtuk, hogy fúj board, kijegesítik nekünk a pályát, most meg már a társaság fele arra váltott:) Remélem segítettem:)
2010. jan. 8. 16:56
 6/6 anonim válasza:
Szia! 12 áves lány vagok, és 7 éves korom óta síelek. (tavaly a snowbodozni is emgpróbáltam.) Szerintem sokan azért a síelést választják emrt könnyebbnek tűnik, és uyge ott 2 lécen állsz, enmpedig egy "deszkán". Igazábol mindent könnyebb vele csinálni, fordulni, lesuállni a felvonórol..stb... pl én amikro snowboardoztam orraestem amikor lekellett volna szállni a felvonórol, fejbevágott 2x az az ülés, és miattam leállították a felvonót..>.<
2010. febr. 11. 20:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!