és még egy kérdés:mit vesztek fel amikor síeltek? úgy jó, hogy vékony hosszúujjú, ilyen síelős termopulcsi, sídzseki, harisnya, sígatya, sízokni? Meg persze kesztyű sál sapka stb.
én tavaly voltam először, az én öltözékem a következő volt: 3 pár sízokni, ilyen sígatya (hervisből, jó bélelt, vízálló, jó ha annyira bő, hogy rá tudd húzni a síbakancs szárára), síkabát(szintén hervisből, bélelt, vízálló, kapucnis), síszemüveg (fontos!), télisapka, síkesztyű. Alul nem öltöztem a gatya alá, csak a zokni volt térdig. Felül úgy emlékszem vettem fel két réteg sima pólót, egy vékony pulóvert, majd arra a kabátot. Teljesen jó volt így.
Amiatt meg ne aggódj, hogy összetöröd magad, ha óvatos vagy és nem akarsz menőzni, nem lesz baj. Én első nap csak 2-3 órát voltam kinn síelni, mert tanulgattam. Volt ilyen tanuló "dombocska". Jópárszor elestem, nem volt vészes, de azért elment a kedvem. Másnap viszont ráálltam a dologra és 1 óra után már elég jól ment. 4-5-6. nap már piros és fekete pályákon mentem. Ezt mind úgy, hogy előtte még korcsonyázni sem tudtam. Azt mondom, az első napot szánd arra, hogy biztosan tudj megállni, lassítani és irányítani magad, utána pedig kék pályákon gyakorolj. Ha cukkolnak a többiek, akik már többször voltak, hogy menj velük pirosra/feketére, semmiképp ne menj. Miután a kék pályákon is simán megy, akkor a pirosak is menni fognak, igaz óvatosabban és hidd el, iszonyat élvezetes. Hajrá!
Az gáz, ha félsz. Szerintem minden efféle ügyességi sport nyitja az, hogy akkor tanulsz meg mikor már NEM félsz csinálni.
Amúgy én 11 éve síelek és én mindig overál macinadrág sízokni valami normál pulóver és a síkabát. Sál illetve arcmaszk csak ha ítélet idő van a hegyen. A kesztyű kezdőknek még mindenképpen kötelező a. A sapka szintén, bár szerintem az minden egyéb téli szabad ég alatt való tevékenykedés alap kelléke.
Ui.: Tanulj meg nem félni! Ha ügyes vagy a második nap már nem fogsz. Aztán az 5. napon már TALÁN letudsz menni a hegyről a kék pályákon :) Én 11 évesen a hegy legtetején a ködben egy piros pályán tanultam meg síelni. 3 óra könyörgés után nekileselkedtem és RÁJÖTTEM, hogy akármikor meg tudok állni csak el kell magam dobni az egyik nekem tetsző irányba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!